Dobrodelni koncert Košček ljubezni tokrat pomagal južnim sosedom

Ko si pripravljen darovati del sebe, se ti zgodijo čudežne reči...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. junij 2014 ob 13:241
Dobrodelni koncert Košček ljubezni

Dobrodelni koncert Košček ljubezni

V četrtek, 12. junija, so se na pobudo mešanega pevskega zbora Cantate zbrali na enem mestu verjetno najboljši zborovski pevci Pomurja. Tako smo bili priča, da pesem združuje ljudi in dober namen pesmi toliko bolje.

Koncert, ki se je odvijal v Gledališču Park je imel pridih ganjenosti in sočutja za prijatelje iz Bosne in Hercegovine ter Srbije, ki so doživeli poplave in se zdaj soočajo s hudimi posledicami le teh. Pevci mešanega pevskega zbora Cantate, mešanega pevskega zbora Štefan Kovač in otroškega pevskega zbora Štrkci iz OŠ1 Murska Sobota so s svojo energičnostjo in nežnostjo zapolnili dvorano z glasbo, ki je parala srca in dvigala poslušalce na noge. Za ganljivimi besedami, ki jih je bilo slišati od povezovalke programa Sandre Pörš, je vzdušje še okrepila skupina Ethnotrip.

Poslušalci so bili deležni vrhunske interpretacije ljudskih pesmi iz Bosne, Srbije in Slovenije. Dobrodelni koncert je podal sporočilo, da se v dobronamernosti pomagati drugim, lahko zberejo vsi, od najmlajših do najstarejših, od ljubiteljev ljudskih pesmi in moderne glasbe, ter na koncu tudi plesa. Predstavo sta namreč z zabavno in nagajivo koreografijo popestrili tudi mladi baletni plesalki Nuša Krajnčan in Rebeka Kerčmar. V teh časih, ko je toliko sprememb in se ljudje z njimi težko soočajo je dobro imeti glasbo, ki nas poživi, nam da upanje in vedenje, da nismo sami. Tako se je koncert končal s pesmijo Kaj je ljubezen, ki so jo zapeli vsi nastopajoči skupaj in marsikomu prikradli solza radosti na obraz.

Dobrodelni koncert Košček ljubezni je postal tradicionalni koncert MePZ Cantate, ki se odvija vsako leto in postreže s svežino interpretacije zborovskega petja. Vsako leto njihove pesmi zadonijo v srcih tistih, ki so pripravljeni darovati košček sebe. Pod vodstvom zborovodje Dejana Prasla mladi pevski zbor ambicioznih mladih pevcev postaja z leta v leto boljši in izvirnejši. To dokazujejo na različnih tekmovanjih in revijah po Sloveniji. Vabijo jih tudi na revije in tekmovanja v druge države, a žal je to za njih finančno prevelik zalogaj. Ampak upanje umre zadnje. Verjamejo, da se bo v kratkem našel kdo, ki bo podprl dober namen domače zborovske pesmi in omogočil, da jo bodo slišali tudi drugod. V začetku jeseni jih čaka Sozvočenje, kjer so se že v preteklih letih dokazali in prejeli nagrado za najbolj perspektiven zbor. Držimo jim pesti tudi letos.

smiljan torek, 1. julij 2014 ob 11:55

"verjetno najboljši zborovski pevci Pomurja na enem mestu" ... wau! Haha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje