Gasilci PGD Selišči - Kupetinci prevzeli gasilski avto GV-1

V Seliščih in Kupetincih se veselijo prvega novega vozila v zgodovini društva

Branko Košti, ponedeljek, 30. junij 2014 ob 17:34
Prevzem gasilskega vozila PGD Selišči - Kupetinci

Prevzem gasilskega vozila PGD Selišči - Kupetinci

Pri gasilskem domu PGD Selišci - Kupetinci v Seliščih, so v nedeljo, 29. junija, udradno prevzeli v uporabi prvo popolnoma novo gasilsko vozilo v zgodovini delovanja društva GV-1.

Dan odprtih vrat PGD Selišči - Kupetinci
Dan odprtih vrat PGD Selišči - Kupetinci

Vozilo, katerega nadgradnjo so izdelali v podjetju SVIT ZALAR d.o.o. Ptujska gora, so v Selišče pripeljali 25. oktobra lani in ga postavili na ogled vsem krajanom na posebni prireditvi. Seveda so ga v vmesnem času tudi pridno uporabljali, svoj, ne ognjeni, ampak ledeni krst, pa je doživel ob letošnjem žledolomu, kjer se je, skupaj z gasilci, odlično izkazal na spolzkih terenih Notranjske.

Prevzem novega gasilskega vozila je bil praznik za gasilce, krajane in lokalno skupnost, kar se je manifestiralo z množičnim obiskom gasilk in gasilcev sosednjh gasilskih društev, ki so s svojim obiskom in praporji poudarili svečanost prireditve, dogodka pa so se udeležili tudi župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana s svojimi najožjimi sodelavci in predstavniki Gasilske zveze Sv. Jurij s predsednikom Antonom Klemenčičem na čelu. Z malce grenkim priokusom so ugotovili, da ni predstavnikov Gasilske zveze Pomurja in Gasilske zveze Slovenije.

Večletno pot od drzne ideje o nabavi novega vozila, odkritih dvomih nekaterih, ali je visoka investicija v teh časih sploh izvedljiva, pa tudi o podpori številnih krajanov ter razumevanju in pomoči Občine Sv. Jurij, je spregovoril predsednik Andrej Vrzel. Zahvalil se je Občini, botrom in donatorjem ter vsem, ki so s svojimi prispevki omogočili, da je novo vozilo ob prevzemu v celoti plačano.

Župan Anton Slana je prav tako pohvalil gasilce in krajane za pogum in prizadevno delo ter predsedniku izročil priznanje Občine Sv. Jurij. Spregovorila sta še predsednik GZ Sv. Jurij Anton Klemenčič in poveljnik CZ Občine Jože Lančič, avto pa je blagoslovil župnik Boštjan Ošlaj.

Prireditev so zaključili s podelitvijo zahval donatorjem in botrom, zatem pa nadaljevali veselo druženje gasilcev in krajanov v senci šotora, ob glasbi, hrani in pijači.


Več v Kultura in izobraževanje