Pomurska gasilska društva bogatejša za 157 strojnikov

Novi gasilski strojniki so na izobraževanju pridobili veliko koristnega znanja, ki ga bodo odslej s pridom uporabljali v posamezni pomurski gasilski zvezi ali v domačem gasilskem društvu

Jože Žerdin, torek, 1. julij 2014 ob 17:22
Podelitev priznanj strojnikom gasilcem

Podelitev priznanj strojnikom gasilcem

Potem, ko je komisija za izobraževanje pri pomurskem gasilskem poveljstvu in svetu pred časom pripravila obsežen gasilski teoretični in praktični tečaj, oziroma izobraževanje za gasilskega častnika, je le-ta na praktičnem usposabljanju potekal v večjih mestih po Pomurju.

Novi gasilski strojniki so na izobraževanju pridobili veliko koristnega znanja, ki ga bodo odslej s pridom uporabljali v posamezni pomurski gasilski zvezi ali v domačem gasilskem društvu. Zaključna slovesnost in podelitev priznanj in značk za strojnike je bila v Gasilski zvezi Ljutomer v hotelu Stela v Ljutomeru.

Tečaj je uspešno končalo 157 strojnikov, pri čemer bodo tako pomurska gasilska društva bogatejša za novi gasilski kader, ki bo svoje pridobljeno znanje izkoristil v praksi z delovanjem motornih črpalk. Priznanja sta jim v Ljutomeru podelila poveljnik Pomurske gasilske regije Dušan Utroša in predsednik Pomurske gasilske regije, ki je hkrati tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin.


Več v Kultura in izobraževanje