Mašniško posvečenje v stolni cerkvi v Murski Soboti

S 1. avgustom bo Zoran Car začel službo kaplana v župniji Ljutomer

Jože Žerdin, petek, 4. julij 2014 ob 09:03
Novi duhovnik murskosoboške škofije je postal Zoran Car

Novi duhovnik murskosoboške škofije je postal Zoran Car

Na praznik apostola Petra in Pavla je bilo v nedeljo, 29. junija, po slovenskih župnijah zelo slovesno, kajti na ta dan so bila mašniška posvečenja in na Slovenskem smo dobili nekaj novih duhovnikov, med njimi je tudi Zoran Car iz prekmurske župnije svetega Jožefa na Cankovi.

Zoran Car se je rodil 1. oktobra 1988 v Domajincih v župniji Cankova. Vseskozi od otroštva ga je spremljalo veliko veselje do duhovniškega poklica. Duhovno se je bogatil in izpopolnjeval v osebnost na Teološki fakulteti in v bogoslovnem semenišču v Mariboru, ob ravnatelju dr. Francu Zorcu in spiritualu dr. Vladu Bizjaku. Pastoralno prakso je opravljal po številnih župnijah, nazadnje v župniji Ljutomer. Zelo rad ima romanja in romarske poti.

Mašniško posvečenje novega duhovnika Zorana Cara je potekalo v stolni cerkvi v Murski Soboti, katerega je med sveto mašo posvetil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Pri tem lepem cerkvenem obredu so še bili prisotni generalni vikar murskosoboške škofije, sedanji župnik na Razkrižju msgr. Franc Režonja, stolni župnik Goran Kuhar, duhovniki iz levega in desnega brega reke Mure in drugi.

Osrednja rdeča nit mašniškega posvečenja je bila v tem, ko je škof na novega duhovnika v tišini položil roke. Sedaj, ko je škofija dobila novega duhovnika je še bogatejša. Tako bo Zoran Car s 1. avgustom začel službo kaplana v župniji Ljutomer. Njegova naloga bo pomagati tamkajšnjim duhovnikom, veliko časa pa se bo posvetil delu z mladimi.

Po duhovniškem posvečenju se je druženje z novim duhovnikom nadaljevalo na platoju župnijskega trga pred cerkvijo v Murski Soboti, ob domačih dobrotah za kar so se potrudili verniki iz župnije Cankova, od koder je letošnji novomašnik. Njegovo novomašno geslo je »Pod tvoje varstvo«. Tako novomašnik Zoran Car s svojim geslom »Pod tvoje varstvo« vabi vsakega kristjana in to je tudi v zelo stari molitvi »Pod tvoje varstvo pribežimo«.

Nova maša Zorana Carja bo v nedeljo, 6. julija v župnijski cerkvi na Cankovi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje