V Veržeju odprli in blagoslovili novo zgrajene zemljanke in igrala v Trio kampu

Nove zemljanke so narejene iz lesa in pokrite z rženo slamo, kar daje pridih narave in čar bivanju v njih

Jože Žerdin, sobota, 5. julij 2014 ob 17:391
V Veržeju blagoslovili zemljanke in igrala

V Veržeju blagoslovili zemljanke in igrala

V Zavodu Marianum v Veržeju veliko pozornosti, poleg duhovnosti, posvečajo domači in umetnostni obrti, katero razvijajo in tržijo v Centru domače in umetnostne obrti v Veržeju. Med Salezijanskim Zavodom Marianum, cerkvijo sv. Mihaela in Centrom domače in umetnostne obrti so postavili nove zemljanke, ki so namenjene bivanju mladih in ostalih, ki obiščejo Veržej in Salezijanski Zavod.

Nove zemljanke so narejene iz lesa in pokrite z rženo slamo, kar daje pridih narave in čar bivanju v njih. Ob zemljankah pa so uredili tudi Trio kamp z otroškimi igrali. Dogodka ob odprtju in blagoslovu novih veržejskih pridobitev se je udeležilo veliko število obiskovalcev. O pomenu novih pridobitev za Salezijanski zavod Veržej je spregovoril direktor Zavoda Marianum Janez Krnc. To novo pridobitev v Veržeju je obiskalo veliko domačih vernikov in drugi obiskovalci, ki večkrat obiščejo župnijo Veržej in Zavod salezijancev. Blagoslov novih zemljank in otroških igral je opravil domači župnik Jože Brečko.

dobrastreha nedelja, 6. julij 2014 ob 08:04

Nas, ki smo pomagali pokrivati s slamo bi lahko obvestili, da bo žegnanje...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje