Vaško žegnanje v Pristavi

Tradicionalno vaško žegnanje je posebno ljub dogodek za domačine in lep spomin na domačo vas za tiste, ki se z veseljem vračajo v rodno vas na ta praznik

Ksenija Kolar, sreda, 9. julij 2014 ob 16:13
Vaško žegnanje v Pristavi

Vaško žegnanje v Pristavi

Vaščani Pristave se vsako leto na god Svetih bratov Cirila in Metoda, to je na prvo nedeljo v mesecu juliju, zberemo pri vaški kapeli. Ta dan je namreč za vse Pristarce, naše prijatelje in dobre ljudi poseben dan, ki vsako leto znova privablja množico ljudi. Tradicionalno vaško žegnanje je posebno ljub dogodek za domačine in lep spomin na domačo vas za tiste, ki se z veseljem vračajo v rodno vas na ta praznik.

Letošnjo vaško žegnanje je z darovano Sveto mašo obeležil upokojeni župnik, monsinjor g. Izidor Veleberi, ki je v svoji pridigi vse zbrane nagovoril kako pomembno je v življenju izbirati lepe in pravilne besede, ki lahko sočloveku polepšajo ali zagrenijo življenje.

Mašo so spremljali tudi cerkveni pevci v sodelovanju s pevci mešanega pevskega zbora Pristava – Cven. Uvod v mašo, berilo in prošnje so pripravili vaščani in otroci. Zato je maša bila posebno doživetje.

Po sv. maši so vsi udeleženci vaškega žegnanja bili deležni pogostitve, ki je bila pri vaško – gasilskem domu. Na tak način se v vasi ohranja poseben dan, dan prijetnega druženja ob ljudeh, ki jih imamo radi, ob dobri hrani in žlahtni kapljici. Vsi vaščani Pristave želimo, da tako tudi ostane. Vaško žegnanje je namreč za vse nas vsakoletna hrana za dušo, brez katere leto v naši vasi ne sme miniti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje