Debatirali o prihodnosti mladih v Prlekiji

Debatni mnogoboj »Prihodnost Prlekije za mlade« v sklopu projekta »Prleška mladina«

Prlekija-on.net, torek, 29. julij 2014 ob 16:30
Prleška mladina - debatni mnogoboj

Prleška mladina - debatni mnogoboj

V Golarjevi hiši v Ljutomeru je potekal debatni mnogoboj na temo »Prihodnost Prlekije za mlade«. Soočenje mnenj in argumentov dijakov in dijakinj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je del aktivnosti, ki jih izvajamo v sklopu projekta »Prleška mladina«.



V debati so sodelovale štiri skupine mladih iz drugega in tretjega letnika. Prvi dve ekipi sta najprej zagovarjali in nasprotovali trditvi »Dolžnost vsakega mladega Prleka je, da po končani izobrazbi ostane v Prlekiji in prispeva k razvoju domače regije«, drugi dve ekipi pa sta nato polemizirali na temo »Prihodnost Prlekije za mlade je v ekološkem turizmu«.

Srednješolci so tekom nizanja argumentov ZA in PROTI predstavili svoje poglede in razmišljanja na osrednji temi, zanimive pa so bile predvsem zaključne razprave posameznih ekip.

V debatnem mnogoboju so pod mentorstvom Martine Domajnko, Liane Miholič in Mihaela Pojbiča, sodelovali dijaki in dijakinje ljutomerske gimnazije Betka Perc, Anja Zadravec, Helena Beznec, Sanja Hošpel, Urh Lukman, Nino Dotto, Anja Kuhar, Ines Frlin, Petra Slavinec, Jakob Škrobar, Daša Horn in Alen Trstenjak. Debatam je prisluhnil tudi podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj.

V video reportaži si lahko ogledate nekaj izvirnih mnenj ljutomerskih gimnazijcev ter zaključni del razprave na zastavljeni temi. Ker sta debati trajali skupaj skoraj dve uri, gre pri reportaži za skrajšan prikaz posameznih nastopov.

LAS Prlekija


Več v Kultura in izobraževanje