V Babincih se je zbralo 133 gasilskih veteranov

21. srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Ljutomer

Jože Žerdin, četrtek, 14. avgust 2014 ob 19:22
21. srečanje gasilskih veteranov GZ Ljutomer

21. srečanje gasilskih veteranov GZ Ljutomer

Pred 21. leti se je Gasilska zveza Ljutomer odločila za vsakoletno poletno srečanje gasilskih veteranov in veterank iz občin Ljutomer, Razkrižje in Veržej. Letošnje srečanje je bilo v četrtek, 14. avgusta zaupano gasilskemu društvu Babinci.

Srečanje veteranov in veterank je potekalo pod velikim šotorom ob vaško - gasilskem domu v Babincih. Tokrat je v Babince na 21. srečanje prišlo kar 133 veteranov in veterank iz številnih gasilskih društev iz posameznih  gasilskih društev, oziroma iz celotne Gasilske zveze Ljutomer. Namen srečanja je bil, da se starejši gasilci, ki so orali ledino na področju gasilstva v Prlekiji, srečajo na svojem srečanju, si izmenjajo bogate gasilske izkušnje ter obujajo spomine, kako so oni gasili s starimi ročnimi brizgalnami, kajti opreme jim je primanjkovalo, zato so se znašli vsak po svoje.

Še preden se je začel uradni del srečanja so si veterani med drugim ogledali nove pridobitve voznega parka gasilskega društva Babinci, Mala Nedelja in Ljutomer. Častni poveljnik gasilske zveze Ljutomer Stanko Hunjadi se je sprehodil med veterani in vsakemu ponudil, da se je vpisal v spominsko gasilsko knjigo, ki se hrani od samega začetka srečanja veteranov. Zbrane gasilske veterane in veteranke, nekateri med njimi imajo že čez 80 križev življenja in vrsto desetletij v prostovoljnem delu, so nagovorili predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Trstenjak, častni predsednik Gasilske zveze Slovenije Ernest Eöry, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin, tudi v imenu pomurskega regijskega sveta in poveljstva, ki so se jim zahvalili za vse kar so dobrega postorili v svojem dolgoletnem bogatem gasilskem delu ter da te sadove in dobrine humanega gasilskega poslanstva prenašajo na mlajše rodove. V imenu organizatorja PGD Babinci pa je vse nagovoril Franc Flegerič.

Kulturni program so obogatili z domačo ljudsko prleško pesmijo moški pevski zbor Pšenično klasje Babinci. Po pozdravnih nagovorih in kulturnem programu je sledilo gasilsko veteransko druženje ob prleških dobrotah, ki so jih organizatorji pripravili v novi kuhinji vaškega doma v Babincih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno