Mentor Milan: Tisti, ki bo delo opravljal bolj za šalo, bo imel težave

Milanu smo zastavili nekaj vprašanj v zvezi s šovom Kmetija: Nov začetek, ki ga bomo lahko spremljali na Planet TV od 1. septembra dalje

Prlekija-on.net, četrtek, 21. avgust 2014 ob 11:301
Milan Belec, foto: Planet TV

Milan Belec, foto: Planet TV

Kot smo že pisali, bo v šovu Kmetija: Nov začetek, kot mentor nastopil tudi Milan Belec, katerega delo bo skrb, da bo na kmetiji vse v najlepšem redu. Milanu smo ob tej priložnosti zastavili tudi nekaj vprašanj, v spodnjem videu pa si lahko ogledate tudi, kaj sta mentorja Milan in Karolina povedala v oddaji O magazin na Planet TV.

Kot mentor v šovu Kmetija: Nov začetek, tudi Milan Belec
Kot mentor v šovu Kmetija: Nov začetek, tudi Milan Belec

Kako to, da ste se odločili za sodelovanje v šovu Kmetija: Nov začetek?
Odločitev za sodelovanje je potrebovala veliko časa. Nekako sem se zavedal, da bo s tem sodelovanjem prišla na svetlo tista naša največja slabost - nevoščljivost. Dokončno pa me je prepričal odkrit pogovor s člani družine. Dobil sem tudi priznanje posameznikov, kateri vidijo naprej, da so rezultati projektov s katerimi promoviram Prlekijo znani daleč naokrog. Naslov nov začetek je tisto kar prinaša ta zanimiva zgodba.

Ste že spoznali tekmovalce? Menite, da bodo kos nalogam na kmetiji?
Do sedaj sem spoznal večino tekmovalcev bolj ali manj le na pogled. S tistimi, ki so bili zbrani, da vodijo kmetijo v tem času, pa sem imel več pogovorov. Zelo sem bil presenečen, da so pokazali veliko željo in pripravljenost. Ocenjujem, da imajo kar nekaj znanja. Želim pa jih pohvaliti, da so to zgodbo vzeli zelo resno.

Kakšne vrednote boste skušali prenesti na tekmovalce?
Najbolj osnovne vrednote, ki jih želim prenesti na tekmovalce so trdno delo, vztrajnost, nepopustljivost in da cenijo drug drugega. Kmetija je ena zelo zapletena celota, tukaj morajo biti vsi podrejeni končnemu cilju, da s trdim delom ustvarijo toliko, da lahko vsi preživijo. Ti tekmovalci so pred težko nalogo, saj so jim te vrednote bolj ali manj tuje.

Česar pri tekmovalcih ne bi tolerirali?
Pri tekmovalcih bom dosleden pri izpolnjevanju nalog. Osnovno na kar bom posebej pozoren pa je odnos do dela. Tisti, ki bo delo opravljal bolj za šalo, bo imel težave.

Menite, da bo prikaz dela na kmetiji realen, kot je bilo nekoč oz. je danes?
Prepričan sem, da bo odnos do dela čim bolj realen. Same naloge so zastavljene tako, da je potrebno uporabiti vse spretnosti. Biti dovolj močan, imeti trdno voljo, obenem pa iskati rešitve v skupnem dogovarjanju. Kmetija želi biti prikazana kot osnovna vrednota na kateri sloni ves razvoj družbe. Kmet mora obvladati več deset poklicev, ki so osnova za preživetje. Vem, da bo ta resnični pristop vsaj malo pomagal spremeniti razmišljanje katero pripisujejo ljudem, ki živijo na kmetiji. Brez pridnih rok kmetov bi tudi ostali ljudje bili prikrajšani za večino vrednot. Šov je zelo lepa priložnost za spreminjanje vrednot in spoštovanja posameznika. Za ta rezultat pa se trudi močan tim strokovno usposobljenih članov ekipe.

Prva oddaja bo na Planet TV v nedeljo, 31. avgusta.


Več v Družabno