Slike Jasne Šosterič v Jurovskem Dolu

Razstava v prostorih Osnovne šole Jožeta Hudalesa

Filip Matko, sobota, 6. september 2014 ob 23:38
Razstava Jasne Šosterič

Razstava Jasne Šosterič

V razstavnih prostorih Osnovne šole Jožeta Hudalesa v Jurovskem Dolu, v Občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, od 4. septembra dalje razstavlja svoja likovna dela Jasna Šosterič, voditeljica likovne sekcije pri Kulturno umetniškem društvu Gabrijel Kolbič na Zgornji Velki.

Je tudi članica Likovnega društva Jurovski Dol in zatorej je avtorico slik, akrilov na platnu, na otvoritvi razstave v imenu tega društva pozdravila Ana Šuster Kraner, učiteljica likovnega pouka na imenovani osnovni šoli. Predstavila je dela razstavljavke: motive tihožitij, stavb, živali, pa tudi človeških figur. Je pa vse prisotne v samem uvodu pozdravil ravnatelj šole Stanislav Senekovič.

Krajši kulturni program so izvedli šolarke in šolarji, čestitke slikarki Jasni Šosterič pa so izrekli številni obiskovalci, znanci in prijatelji iz likovnih vrst, kot tudi predstavnica Območne izpostave JSKD v Lenartu Breda Slavinec. Udeležbe na razstavi pa so bili veseli tudi nekateri varovanke in varovanci Varstveno delovnega centra Mravlja iz Lenarta, kjer je slikarka Jasna Šosterič redno zaposlena.



Več v Kultura in izobraževanje