Prikazovalnik hitrosti pripomogel k zmanjšanju hitrosti voznikov

Prikazovalnik je nameščen v vaškem jedru Šafarsko, kjer je prometna varnost slabša, saj po tem delu občine še ni pločnikov

Prlekija-on.net, torek, 9. september 2014 ob 22:58
Prikazovalnik hitrosti v vaškem jedru Šafarsko

Prikazovalnik hitrosti v vaškem jedru Šafarsko

Kot smo že poročali, je v ponedeljek, 25. avgusta, na sedežu Javne agencije RS za varnost prometa potekala slovesnost ob podpisu Sporazuma in prevzemu merilnika hitrosti, kjer je s strani Občine Razkrižje bila prisotna podžupanja, dr. Božica Ceković Budinski.

V razkriški občini bodo namestili prikazovalnik hitrosti
V razkriški občini bodo namestili prikazovalnik hitrosti

Občina Razkrižje je letos tako ena izmed devetih izbranih občin in edina iz Pomurja, ki je na podlagi popolne vloge in ustrezanju merilom, prejela prikazovalnik hitrosti »Vi vozite« v enoletni brezplačni najem. Prikazovalnik je že nameščen v bližini Osnovne šole in vrtca Razkrižje, Zdravstvene postaje in lekarne, oz. v vaškem jedru Šafarsko, kjer je prometna varnost slabša, saj po tem delu občine še ni pločnikov. Že v nekaj dneh se je izkazala učinkovitost pri zmanjšanju hitrosti voznikov na tem območju.

Za večjo varnost v prometu si Občina Razkrižje predvsem prizadeva, da bi se nadaljevala rekonstrukcija regionalne ceste od križišča v Razkrižju pa do Mejnega prehoda Gibina, kjer bi pridobili tudi pločnike; vendar pa je investicija odvisna predvsem od državnih sredstev.


Več v Kultura in izobraževanje