Zaradi plazu evakuirali petčlansko družino

Hiša sredi Gresovščaka vedno v slabšem stanju

Nuša Novak, torek, 16. september 2014 ob 09:251
Plaz v Gresovščaku ogroža hišo

Plaz v Gresovščaku ogroža hišo

V nedeljo, 14. septembra, so v Gresovščaku, iz stanovanjske hiše zraven vrtca, zaradi plazu, evakuirali petčlansko družino, ki so si svoj dom pred nekaj leti uredili na prečudovitem kraju med vinogradi. Vendar ta kraj skriva številne nevšečnosti, ki so že lansko leto družini povzročile velike težave.

Po poplavah, so se sprožili še številni plazovi
Po poplavah, so se sprožili še številni plazovi

Ob vznožju hiše sredi njive, se je že pred leti sprožil manjši plaz, vendar družina zaradi tega ni utrpela nobene škode. Lansko leto spomladi, pa je obilno deževje in taljenje snega povzročilo manjše poškodbe objekta, vendar se opozorilu glede na nastalo stanje ni odzval nihče s primerno rešitvijo. Potrebna bi bila sanacija ceste in še marsikaj drugega, kar bi morda lahko ob pravem času preprečilo minuli dogodek. Pomoč družini so sicer že lansko leto nudili gasilci PGD Gresovščak, kateri so se tudi letos takoj odzvali in prihiteli na pomoč.

Obilno deževje še vedno povzroča težave, saj se je v noči iz sobote na nedeljo zgodilo ravno to, česar sta se oče in mama treh majhnih otrok najbolj bala. Nad njihovo hišo se je utrgala cesta, s tem pa se je pričelo pokanje zidov po celotni hiši. Glasno pokanje in odpadanje ometa, je na srečo zbudilo družino, ki so se sredi noči odpravili iz razpadajoče hiše na varno. V nekaj dneh je družina zaradi varnosti izselila vse stvari in ima trenutno že urejeno nadaljnje bivanje, saj jim je občina Ljutomer priskrbela občinsko stanovanje v Ljutomeru.


Več v Narava