Žegnanje v Radomerščaku

Tradicionalno žegnanje, na katerem se vsako leto zberejo verniki iz domače vasi

Nuša Novak, sreda, 1. oktober 2014 ob 21:45
Žegnanje v Radomerščaku

Žegnanje v Radomerščaku

Na mestu, kjer danes stoji Karbova kapelica, je že leta 1887 bil postavljen križ. Kapelico je dal postaviti lastnik vinograda Firšt, po zaobljubi za srečno vrnitev iz vojne v začetku 20 stol. Kapelica stoji ob poti iz Radomerja v Radomerščak in se je prej imenovala Škrlečeva kapelica, saj so za Firštom bili lastniki Škrlečevi. Danes je v lasti Karbovih. Leta 1980 jo je Slavko Karba dal obnoviti, v zahvalo za ozdravitev vnuka. Kapelica je bila lepo obnovljena leta 2008.

V nedeljo, 28. septembra, je bilo ob kapelici tradicionalno žegnanje, na katerem se vsako leto zberejo verniki iz domače vasi. Na to prelepo sončno nedeljo, je sveto mašo za vse žive in pokojne vaščane, daroval kaplan Zoran Car.

Po končani sveti maši, je sledila pogostitev, ob kateri so obiskovalci malce poklepetali in tako preživeli prijetno nedeljsko dopoldne.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje