Pri OŠ Cvetka Golarja odprli nova zunanja igrala

Pripravili so kulturno-športno prireditev Igri naproti, kjer so slavnostno odprli nova zunanja igrala

Prlekija-on.net, nedelja, 12. oktober 2014 ob 11:10
Otvoritev novih igral

Otvoritev novih igral

Pri podružnični osnovni šoli Cvetka Golarja v Ljutomeru, so v petek, 10. oktobra, pripravili kulturno-športno prireditev Igri naproti, kjer so slavnostno odprli nova zunanja igrala. Kot gostje so sodelovali učenci matične šole Ivana Cankarja Ljutomer in učenci podružnice Cven.

Stara igrala, ki so bila dotrajana, so pred leti morali odstraniti, lani pa so na šoli organizirali tudi dobrodelni koncert, kjer so zbirali sredstva za nova igrala. V sodelovanju s Tomislavom Gjerkešem in njegovim podjetjem Mikrokozmos, so sedaj uredili igrala, ki so tudi pripomoček pri športni in gibalni vzgoji. Igrala še niso povsem končana, bodo pa skupaj s permakulturnim vrtom in njivo ter sadovnjakom, tvorila nov del urejene okolice šole.

Da so ob šoli pridobili nova igrala, so pripomogli tudi številni donatorji, med njimi župnija Križevci, Sirio Koper, Farmtech Ljutomer, Karba MGE, Arcont, Urtica Celje, Farmedica Ljubljana, Krovstvo Šinko, Banka Koper, Mercator, Pomurske lekarne, ... Nekaj denarja so zbrali z dobrodelnimi prireditvami, 4.000 evrov pa je prispevala tudi Občina Ljutomer, tako da so skupaj zbrali okrog 8.000 evrov. Na prireditvi sta zbrane nagovorili županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Darja Kosič Auer.

Ustanovili društvo Rast
Na šoli pa so pričeli tudi razmišljati o tem, kako bivajo in želijo živeti. Ugotovili so, da za kvalitetno življenje in preživetje poleg materialnih dobrin, potrebujejo zdravo in zeleno okolje, doma pridelano hrano in okolju prijazno gospodarjenje. Zato so v vzgojno-izobraževalno delo vključili tudi vsebine trajnostnega razvoja. Učenci tako urejajo in skrbijo za eko-permakulturni vrt, ki ga bodo še razširili.

Želeli so tudi, da se v njihovem okolju naredi več na področju zaposlovanja in socialne vključenosti vseh, tudi oseb s posebnimi potrebami. V ta namen so po otvoritvi igral ustanovili društvo Rast - društvo za povezovanje in samooskrbo Ljutomer, ki je humanitarno društvo, katerega namen bo izboljšanje socialnega, psihosocialnega in zdravstvenega položaja njihovih učencev. V društvu imajo namen pripraviti pogoje za ustanovitev Zaposlitvenega centra, v katerem želijo zaposlovati njihove učence po zaključenem šolanju. Za predsednico društva je bila izvoljena Nelica Petek.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje