Katoliški skavti iz Celja popeljali varovance Centra za varstvo in delo Golovec po Pomurju

Med drugim so si ogledali Center domače in umetnostne obrti Veržej

Jože Žerdin, petek, 17. oktober 2014 ob 09:01
Katoliški skavti na obisku v Veržeju

Katoliški skavti na obisku v Veržeju

Prav gotovo je skavtsko delo pomemben vezni člen pomagati sočloveku. Skavti so tesno povezani s cerkvijo in posameznimi župnijami. V župniji sv. Cecilije v Celju pa delujejo na humanitarnem in drugem področju tudi Katoliški skavti, ki že vrsto let tesno sodelujejo z Centrom za varstvo in delo Golovec, predvsem z njihovimi varovanci.

Tako Katoliški skavti iz Celja varovance iz Golovca radi vzamejo s seboj na razne izlete, poletne tabore in skavtske prireditve. Varovanci in skavti pa skupaj preživijo začetek leta, se udeležujejo prireditve Luč miru iz Betlehema. Tako so se Katoliški skavti iz Celja odločili za jesenski potep po Pomurju in s seboj so v soboto, 11. oktobra, vzeli tudi varovance iz Centra za varstvo in delo Golovec.

Najprej so se ustavili pri Salezijancih v Veržeju, kjer so si ogledali Center domače in umetnostne obrti Veržej. Z velikim zanimanjem so si ogledali Rokodelski center, kjer jim je rokodelska mojstrica Urška Ambrož, na vretenu prikazala kako se iz gline naredijo najrazličnejši izdelki. Predstavila pa jim je tudi svoje delo, kako poteka žganje gline, vsi skupaj pa so si še ogledali različne lončarske izdelke, ki nastajajo v tem rokodelskem centru v Veržeju.

Po kosilu v Zavodu Marianum Veržej, jih je pot vodila na ogled Babičevega mlina na reki Muri v Veržeju in prijetno druženje so sklenili z ogledom romarske cerkve v Martjancih, ki je zgrajena v gotskem slogu


Več v Kultura in izobraževanje