Srečanje Pevci nam pojejo, godci pa godejo

Regijsko srečanje pevskih in godčevskih skupin Pomurja in Maribora z okolico v Domu kulture Bistrica ob Dravi

Prlekija-on.net, sobota, 25. oktober 2014 ob 09:03
Pevci nam pojejo, godci pa godejo

Pevci nam pojejo, godci pa godejo

V soboto 11. oktobra 2014 je potekalo Regijsko srečanje pevskih in godčevskih skupin Pomurja in Maribora z okolico v Domu kulture Bistrica ob Dravi pod naslovom, »Pevci nam pojejo, godci pa godejo«. Regijskega srečanja se je udeležilo 12 skupin po izboru spremljevalke območnih srečanj, Jasne Vidakovič.

V veliko veselje in zadovoljstvo nam je bilo, da smo preko JSKD izpostave Ljutomer lahko bile del te zgodbe na letošnjem srečanju tudi članice Sosid iz Radoslavcev. Dobile smo možnost za sodelovanje in hkrati ustrezale zahtevam za srečanje. Pevke ljudskih pesmi KUD Anton Krempl Mala Nedelja »Soside« bomo v mesecu februarju imele dve leti našega delovanja.

Poleg nas so nastopili še: Trio godci s skednja KUD Franc Ilec Loka-Rošnja, Ljudske pevke upokojenke KTD Črenšovci, Madžarski ljudski pevci »Zarja« Gaberje, Ljudski pevci KD »Ferdo Godina« Bistrica, Zgrabljenci na kvadrat KUD Budinci, Pevke Folklorne skupine KTD Moščanci, MePZ Vzemi si čas, KUD Štefan Kuhar Bratonci, Pevke »Jesensko listje«, DPM Dokležovje, Pevci ljudskih pesmi KUD Franc Ilec Loka-Rošnja in Ljudske pevke DU Negova Spodnji Ivanjci. Program so povezovali Tjaša Šavorič, Gal Kocbek in Tjaša Stajnko. Za strokovni del je poskrbela strokovna selektorica Mojca Kovačič. Na prireditvi so bili še drugi gostje, med drugim Tjaša Ferenc, Jasna Vidakovič, predstavniki območnih izpostav JSKD in župan.

Programski del prireditve je bil zelo bogat, saj so poslušalci imeli možnost slišati veliko ljudskih pesmi z različno in bogato vsebino. Ljudska pesem se prenaša iz roda v rod in zato se bomo v bodoče tudi trudili vsi, ki smo imeli možnost sodelovati na srečanju.

Liljana Peršak


Več v Kultura in izobraževanje