V Veržeju so se srečali starejši, stari nad 70 let

Letošnjega srečanja se je udeležilo 80 starejših

Jože Žerdin, sreda, 29. oktober 2014 ob 08:39
Srečanje starejših v Veržeju

Srečanje starejših v Veržeju

Ob tednu starejših sta Društvo upokojencev Veržej in Občina Veržej v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju v četrtek, 23. oktobra, pripravila srečanje za starejše občane stare nad 70 let. Sicer pa živi v občini  Veržej starih nad 70 let 182 občanov.

Letošnjega srečanja se je udeležilo 80 starejših, ki so se najprej zbrali v Kovačičevi dvorani. Najprej sta zbrane nagovorila predsednik Društva upokojencev Veržej Ernest Arih in župan občine Veržej Slavko Petovar. Kot je bilo povedano s strani župana je bila to »mala zahvala« občanom, ki so se udeležili srečanja, kot zahvala, da so pred leti veliko dobrega postorili za razvoj občine in vasi Veržej, Bunčani in Banovci. Plod minulega dela v takratni Krajevni skupnosti je sedaj nadgradnjo prevzela Občina Veržej, kar je njihovo delo in zahvala vsem starejšim občanom občine Veržej.

Za kulturni program so poskrbeli otroci iz vrtca Veržej, ki so dedke in babice tokrat razveselili s svojim očarljivim mladostnim nastopom s pesmijo in plesom v prleškem narečju, za kar so prejeli bučni aplavz. Po kulturnem programu je sledilo slavnostno kosilo in druženje z obujanjem spominov na mladostna leta. Še pozno proti večeru se je slišala lepa domača narodna pesem. Prav gotovo so si lep sprejem in lepo druženje z dobrim počutjem v Salezijanskem zavodu v Veržeju vsi, ki so se udeležili srečanja starejših občanov še dolgo zapomnili z željo, da se drugo leto spet vidijo in srečajo. Šlo je za medgeneracijsko druženje, kjer so otroci pokazali kaj vse se učijo v vrtcu, starejši pa jim to dobro potem velikokrat vračajo na raznih podobnih prireditvah, ko jih obdarijo ali se jim kako drugače zahvalijo, da skupaj z roko v roki gradijo medgeneracijsko sodelovanje in druženje.


Več v Družabno