Obsojenka sežgana sredi Rakičana

Ena izmed aktivnosti, ki so potekale v sklopu prireditve Ples – noč čarovnic v Dvorcu Rakičan, je bila tudi sežig čarovnice

Bojan Sobočan, sobota, 1. november 2014 ob 21:41
Ena izmed aktivnosti, je bila tudi obsodba čarovnice

Ena izmed aktivnosti, je bila tudi obsodba čarovnice

V petek zvečer so sredi Rakičana in sicer v Dvorcu Rakičan zažgali obsojenko. Sojenje je bilo kratko, priče so podale izjave, ki so zelo bremenile obsojenko. Slednja pa kljub udarcem in puljenju nohtov, nikakor ni hotela priznati svoje krivde. Priče so jo krivile za zapeljevanje moških, neplodnost, za pripravo nedovoljenih napitkov, za izvajanje nedovoljenih aktivnosti z metlo, da se je kopala gola in da ima na prsih črno znamenje ter še za številna druga kazniva dejanja.

Obtoženko je zelo obremenil tudi njen mož, ki je svoje obtožbe predstavil v obliki pisma sodniku. Sodnik je pokazal usmiljenje do obtoženke in ji je dal možnost, da prizna krivdo in s tem dobi pravično kazen za svoja dejanja. Ključni dokaz so pridobili z odvzemom krvi obsojenki v procesu sojenja. Analiza krvi je pokazala, da ima obsojenka črno kri, kar pomeni, da je avtomatsko kriva za vsa očitana kazniva dejanja. Obtoženka tudi kljub temu nespornemu in tako očitnemu dokazu, nikakor ni in ni hotela priznati svoje krivde. Zaradi tega je sodnik sprejel odločitev in jo obsodil na sežig.

Seveda je sodni proces in sežig čarovnice bil le ena izmed aktivnosti, ki so potekale v sklopu prireditve Ples – noč čarovnic v Dvorcu Rakičan.

Skozi celoten dan so potekale številne delavnice za otroke, lokostrelstvo, nastop mladih talentov Popsing, jahanje konjev, srednjeveški program z mečevanjem, plesom in akrobacijami za vse generacije.

V večernem programu pa so na dveh odrih nastopili Broken Hearts, Nika Zorjan & Band, Rock Partyzani, Kingstoni, zmagovalki šova Zvezde Pomurja Duo Catara, Blue Planet, Prekmurska godba Bakovci in Modrijani. Program je povezoval Jože Činč. Prireditev je v Rakičan privabila več tisoč glavo množico, ki se je zabavala še pozno v noč.


Več v Družabno