Na martinovanju kuhali tačovico in izbrali Prleški špricar 2014

Za zabavo so do zgodnjih jutranjih ur skrbeli slovenska narodno-zabavna skupina Štrk in hrvaška skupina Mejaši

Prlekija-on.net, nedelja, 9. november 2014 ob 14:38
Martinovanje v Ljutomeru

Martinovanje v Ljutomeru

V Ljutomeru, je v soboto, 8. novembra, pri Ljutomerski kleti potekalo martinovanje. Že od 15. ure so na prizorišču kuhali tačovico (juho iz svinjskih tac), kjer je kuhalo sedem ekip.

Najboljšo tačovico je po mnenju komisije skuhala ekipa Bar M-Power Babinci, drugo mesto je pripadlo Emilu Žnidariču z ekipo, tretji pa so bili Veseli Pristavci.

Nastopila je folklorna skupina, obiskovalci so si lahko ogledali klet in degustirali vina v kleti Ljutomerčan, potekal pa je tudi izbor naj Prleškega špricarja ter nastop harmonikarjev. Komisija v sestavi Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer, zdajšnja in prejšnja ljutomerska vinska kraljica, Ines Munda in Sandra Vučko, direktor Občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski in urednik Prlekija-on.net, Dejan Razlag, je ocenila deset vzorcev. Najboljšo oceno je prejel špricar iz vina Vinogradništva Leskovar, ki je tako postal Prleški špricar 2014. Drugo mesto je pripadlo Vinogradništvu Kovačič, tretje pa Vinogradništvu Gorjak. V izboru so lahko tekmovala vina vinogradnikov, kateri vinogradi se nahajajo v upravni enoti Ljutomer ali Ormož.

Zmagovalci v kuhanju tačovice in izbora Prleški špricar 2014 so na prizorišču prejeli tudi nagrade.

Sledil je krst mošta, ki so ga opravili Künštni Prleki ter nagovor ljutomerske vinske kraljice, Ines Munda. Za zabavo so nato do zgodnjih jutranjih ur skrbeli slovenska narodno-zabavna skupina Štrk in hrvaška skupina Mejaši.


Več v Družabno