Največje enodnevno martinovanje obiskalo okrog 15.000 obiskovalcev

Letos so se prvič na javni prireditvi uporabljali povratni eko kozarci, na katerih so fotografije nekaterih pomembnejših znamenitosti Maribora

Prlekija-on.net, sreda, 12. november 2014 ob 13:43
Martinovanje v Mariboru

Martinovanje v Mariboru

V torek, 11. novembra, na Martinovo, je na mariborskem trgu Leona Štuklja potekalo največje enodnevno Martinovanje v Sloveniji. Po ocenah organizatorjev, Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, je prireditev obiskalo okrog 15.000 ljudi.

Lepo vreme in prijetne temperature so na Trg Leona Štuklja, tekom celotnega dne, privabile veliko število obiskovalcev. Prisotni so ob tradicionalni povorki, nastopu Akademske folklorne skupine Študent in krstu mošta, v vrhuncu programa tokrat prisluhnili Ansamblu Saša Avsenika in skupini Frajkinclari. Tradicionalne kulinarične dobrote in mlado vino so ponujali vinogradniki in gostinci na osemintridesetih stojnicah (30 vinogradnikov in 8 gostincev).

Letos so se prvič na javni prireditvi uporabljali povratni eko kozarci, na katerih so fotografije nekaterih pomembnejših znamenitosti Maribora. Da so le-ti uspešno sprejeti med obiskovalci, dokazuje dejstvo, da je bilo prodanih 7.000 povratnih kozarcev.

Sicer pa se s torkovim dogodkom 31. Martinovanje še ne zaključuje. Zaradi slabega vremena pretekli vikend, bodo organizatorji ta vikend organizirali Po-Martinovanje v Mariboru.

Program:
Petek, 14. 11. 2014
10.00 – 16.00, Trg Svobode:
Martinova Chefla

Sobota, 15. 11. 2014
9.00 – 16.00, Grajski trg in Trg svobode:
Martinov Artmar, sejem starin, predstavitev in pokušina Pohorske kulinarike (skupno 56 stojnic)

11.00 in 16.00 Vinagova klet:
Ogled Vinagove kleti (predhodna prijava v TIC-u Maribor)


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno