Predrag Szilvassy razstavlja v DOSOR-ju

Štirinajsta samostojna razstava hrvaškega umetnika

Filip Matko, nedelja, 16. november 2014 ob 10:11
V mesecu novembru v razstaviščnih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, razstavlja svoja dela hrvaški umetnik Predrag Szilvassy. To je že njegova  štirinajsta samostojna razstava od leta 2001. Doslej je že sedemkrat samostojno razstavljal v Ljubljani, dvakrat v rodnem Karlovcu na Hrvaškem ter po enkrat v Slovenj Gradcu, Idriji, Kopru in Pescari v Italiji. Ima pa seboj že tudi 50 skupinskih razstav doma in v tujini. Letos maja je sodeloval na mednarodni likovni koloniji v radenskem DOSOR-ju in tako se v tem okolju sedaj predstavlja s samostojno razstavo.

Predrag Szilvassy, ki sedaj živi in ustvarja v Rakeku pri Postojni, se je rodil pred 47. leti v Karlovcu v nekdanji SFR Jugoslaviji, v sedanji samostojni državi Republiki Hrvaški. Osnovno in srednjo šolo je obiskoval v rodnem Karlovcu, Pravno fakulteto pa na Univerzi v Zagrebu. Poglobljeno se ukvarja s slikarstvom, grafiko, unikatnim in grafičnim oblikovanjem. Svoja umetniška dela predstavlja tudi po osnovnih šolah. Sodeluje s številnimi podjetji pri oblikovanju in izdelovanju poslovnih daril.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje