Že petič uspela DOSOR-jeva keksijada

Praznični veseli december za stanovalke in stanovalce

Filip Matko, petek, 5. december 2014 ob 13:50
Večnamenski restavracijski prostor DOSOR-ja

Večnamenski restavracijski prostor DOSOR-ja

Tri dni skupaj, od 3. do 5. decembra, je dišalo po vsem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ter tudi v njegovi okolici, kajti izvedena je bila že petič tradicionalna keksijada. Po etažnih kuhinjah so namreč domske gospodinje, v sodelovanju s stanovalkami in stanovalci, pekle pecivo pred bližajočimi decembrskimi prazniki: Miklavž, Božič in prihod novega leta, pa še Lucijo, Štefanovo in Janezovo se ne sme pozabiti.

Vsebine teh praznikov so včasih veliko bolje poznali, dandanes pa tovrstno domačnost praznikov prekrivajo nevednost, površnost, tehnologija in potrošništvo. Že od začetka novembra namreč lahko videvamo božično okrasje in ponudbo po trgovinah. Toda v domovih za starejše občane se teh praznikov spominjajo »po starem«. Zatorej v začetku vsakega decembra znova zadiši po peki peciva v DOSOR-ju. Dva dni peke, da bo peciva do konca decembra in vseh praznikov dovolj, še posebej veselo pa je bilo v petek, 5. decembra dopoldne, dan pred dnevom svetega Miklavža.

V vsakem nadstropju doma (pritličje, 1., 2., 3. in  4. nadstropje) so gospodinje pripravile vzorčni krožnik peciva in ga predstavile v večnamenskem prostoru oziroma restavraciji, kjer so se vsi zbrali ob 9.30. O peki in kvaliteti peciva je govorila vodja domske prehrane Simona Domjan, z vsakega vzorčnega krožnika pa je pecivo poizkusila glavna medicinska sestra Tatjana Geč. Vsem krožnikom sta prisodile odlično oceno ter gospodinjam za trud izročile spominsko darilce, katerega vsebino bodo lahko delile s stanovalkami in stanovalci.

Gospodinje je posebej pohvalila direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, za dobro voljo vseh, glasbo in pesem, pa je poskrbela kar kuharica Melita Rauter, ki poleg kuhalnice odlično obvlada tudi igranje na harmoniko.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46