Večer Avsenikovih melodij s Pihalnim orkestrom KD Ivan Kaučič Ljutomer

Na odru so se jim je pridružili Ansambel Zupan, FS KUD Razkrižje, otroška FS OŠ Stročja vas ter baletke GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 6. december 2014 ob 09:42
Večer Avsenikovih melodij

Večer Avsenikovih melodij

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simon Novak, je v petek, 5. decembra, v dvorani ŠIC Ljutomer, pripravil glasbeni dogodek, ki so ga poimenovali Večer Avsenikovih melodij.

Na odru se jim je ob tem pridružil Ansambel Zupan, glasbene točke pa so popestrili Folklorna skupina KUD Razkrižje, ki letos praznuje 35 let delovanja, otroška Folklorna skupina OŠ Stročja vas ter baletke Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

Pihalni orkester je skupaj z Ansamblom Zupan in gosti, obiskovalce popeljal skozi Avsenikove melodije, zaigrali pa so tudi nekatere druge skladbe, med drugim premierno Puhov marš.

Ob koncu se je Stanislav Lašič, organizacijski vodja orkestra ter član Ansambla Zupan, zahvalil vsem sodelujočim, vse zbrane pa je nagovoril tudi predsednik KD Ivan Kaučič, Miroslav Steržaj, nakar so obiskovalci z bučnim aplavzom zahtevali še dodatne skladbe, ki jih je orkester nato tudi zaigral.

Uspešno izpeljan koncert je nastal tudi po zaslugi glavnega financerja pihalnega orkestra, to je Občine Ljutomer, zato se občini v orkestru posebej zahvaljujejo za nudenje primernega prostora za vaje orkestra.


Več v Kultura in izobraževanje