Šola po želji dijakov

Šola po želji dijakov

Prlekija-on.net, četrtek, 12. marec 2009 ob 00:25
Šola po želji dijakov

Šola po želji dijakov

Dijakinja ljutomerske Gimnazije Franca Miklošiča Sara Bagari (na sliki desno) je skupaj z Orlo McCartan in Tracey Taggart iz Severne Irske pripravljala poročilo za finalno predstavitev na konferenci v Budimpešti.

Dijaki in mentorji treh slovenskih srednjih šol, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazije Vič in Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor, so se v Budimpešti udeležili zaključne konference projekta Changes in School. Na konferenci je 70 dijakov iz 12 držav predstavilo svoje videnje šolstva v prihodnosti, namen projekta pa je bil "rušiti zidove med šolo in domom" ter vključiti v sistem tudi starše.

Slovensko zastopstvo so sestavljali Helena Potočnik Vičar in Neža Kocjan (Gimnazija Vič), Martina Domajnko in Sara Bagari (Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer) ter Andrej Dvornik in Rok Krajnc (Gimnazija Antona Martina Slomška Maribor). V madžarski prestolnici so srednješolci kot najpomembnejše spremembe šolanja v prihodnje navedli učenje v šoli in zunaj nje ter uvedbo tehnologije na vseh mestih in krajih, da bi bili dijaki in tudi učitelji vedno na voljo.