Na obisku v pekarni

Otroci vrtca Mala Nedelja so obiskali pekarno

Prlekija-on.net, sobota, 13. december 2014 ob 12:22
Na obisku v pekarni

Na obisku v pekarni

V bližini vrtca Mala Nedelja se nahaja pekarna. Iz nje vsak dan prijetno diši po sveže pečenem kruhu, žemljicah in drugih dobrotah, ki nastajajo pod spretnimi in pridnimi rokami Romana in Andreje Hojs, ki sta lastnika pekarne v Kuršincih.

Obiski pekarne naših otrok iz vrtca so že postali tradicionalni. Vsako leto se v začetku decembra podamo na obisk in ogled pekarne. Gospod pek nam jo prijazno razkaže, tako, da spoznamo prostore, njegov poklic in prisostvujemo nastanku dobrot iz testa. Tudi letos je bilo tako. Ob prihodu smo bili deležni najprej toplega pozdrava lastnikov, ogretega prostora, vsega v belem. Izpod pekovih rok je pričelo nastajati testo, naučil nas je kako narediti parklja, nato smo videli kako nastanejo rogljički in iz večjih kupčkov testa celo pice. Otroci so bili navdušeni nad gnetljivostjo testa in so prav uživali v prostem ustvarjanju z njim, medtem, ko so se pekli parklji in pice.

Iz velike peči je prijetno zadišalo in poseben zvok je naznanil, da so pečeni. Pice so bile naravnost izvrstne, še posebej, ker so bile rezultat našega dela. Pečene parklje pa smo odnesli v vrtec in potem domov.

Poseben dan, ki smo ga ustvarjalno preživeli v pekarni je bil res pravo doživetje.
Hvala g. Romanu in ge. Andreji Hojs.
Še se bomo vračali.

Vzgojiteljici: Ksenija Kolar in Anita Kosi


Več v Najmlajši