Sedaj pa je tukaj drugi dobri mož, Božiček

Oglasil se je na seniorskem večeru v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 19. december 2014 ob 13:01
Božiček v DOSOR-ju

Božiček v DOSOR-ju

Na spletnih straneh »Prlekije« smo že omenili letošnje »prehitevanje« dedka Mraza, ki bi naj z darili prišel med nas proti koncu meseca decembra. Toda po obisku Miklavža v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se je oglasil drugi dobri decembrski mož, Božiček. Kajti vsak tretji četrtek v mesecu se v DOSOR-ju pripravi seniorski večer med 18. in 21. uro, zanj pa sta zadolženi Helena Maguša Stanek s strani DOSOR-ja ter Marija Erveš kot DOSOR-jeva prostovoljka. Na letošnjem dvanajstem, decembrskem, seniorskem večeru je za glasbo poskrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko – Legijaš z Vaneče. Stanovalka DOSOR-ja, Ema Matijevič, je poskrbela za pecivo, a kot sponzor oziroma donator večera je bilo Partners, d.o.o., podjetje za trgovino, turizem in gostinstvo Radenci.

Tradicionalno se je seniorski večer pričel ob 18. uri v prostoru DOSOR-jeve kavarnice Traminček. Udeleženke in udeleženci  so z glasbenikom zapeli, nekateri pa tudi zaplesali ob zvokih njegovega sintensaizerja. Toda po 19. uri je sledilo posebno presenečenje: na obisk je prišel drugi dobri mož meseca decembra, Božiček. Bil je v značilni rdeče-beli opravi, z rdečo kapico na glavi ter obut v črne škornje. Imel je s seboj vrečko z darilci. Vse je vprašal, če jih je že obiskal njegov bratranec Miklavž in če so od njega prejeli darila. Ob tem jih je spomnil še na tradicionalno praznovanje Božiča v svetu in pri nas ter vsem razdelil čokoladice in bombončke. S seniorkami in seniorji se je zavrtel tudi na plesišču. Hotel je namreč tudi on pričarati veseli čas praznovanja z zvončkljanjem kraguljčkov, ki si jih je pripel na škornje.

S kozarci Janževca so udeleženke in udeleženci decembrskega seniorskega večera nazdravili prihajajočim božičnim praznikom, pa tudi prihajajočemu novemu letu 2015. Božiček je vsem zaželel veliko zdravja v prihajajočem letu, voščil pa jim je še prihod tretjega dobrega moža decembra, dedka Mraza. Kajti tudi slovenski dedek Mraz iz Kekčeve dežele pod Triglavom prinese darila.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno