Izdelovanje božičnih jaslic v ljutomerski cerkvi

Za vso delo so jasličarji potrebovali cca. 100 ur, veliko prostega časa, truda in ustvarjalnosti

Nuša Novak, sreda, 24. december 2014 ob 10:34
Izdelovanje božičnih jaslic

Izdelovanje božičnih jaslic

Božične jaslice so že od nekdaj nekaj prav posebnega, saj ponazarjajo svetopisemsko poročilo o Sveti družini in o Odrešenikovem rojstvu. Jaslice so bile v nekem obdobju bržkone družinska intima, danes pa se v cerkvah in seveda tudi drugod, bohotijo v vsem svojem sijaju.

Namen postavljanja jaslic je predvsem poglobitev skrivnosti jaslic, ki prinašajo v naša srca radost, toplino in upanje. Zato naj ne bo postavljanje jaslic samo družinska navada ob praznovanju Božiča, saj je njihov pomen mnogo globlji, ne samo za otroke, ampak za vso družino.

Prav posebno doživetje, pa predstavlja postavljanje jaslic in okraševanje, tudi v župniji Ljutomer, kjer za to že vrsto let skrbijo mladi jasličarji iz ljutomerske župnije, pod vodstvom Jožeta Paniča mlajšega. Letos so pri pripravi jaslic, okraševanju božičnih smrečic ter krasitvi z lučkami, sodelovali Jure Barat, Ana Lebar, Jernej Lesar, Sandra Prelog, Silvija Makoter, Katja Erjavec, Matej Krajnc ter kaplan Zoran Car in seveda mentor vsakoletnega tradicionalnega projekta, Jože Panič. Pomagala je še Nuša Pušenjak, smreko pa so darovale sestre.

Postavljanje jaslic in okraševanje je potekalo od torka, 16. decembra pa vse do sobote 20. decembra. Za vso delo so jasličarji potrebovali cca. 100 ur, veliko prostega časa, truda in ustvarjalnosti.

Iskrena hvala vsem sodelujočim, ki vsako leto s pomočjo jaslic in številnih lučk, pričarate prečudovite božične praznike v naši župnijski cerkvi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje