Otroška polnočnica v cerkvi sv. Janeza Krstnika

Gledališka predstava Jezusovo rojstvo in otroška polnočnica v cerkvi sv. Janeza Krstnika

Nuša Novak, nedelja, 28. december 2014 ob 17:48
Otroška polnočnica

Otroška polnočnica

V sredo, 24. decembra je bil sveti večer. In ta dan je vedno nekaj prav posebnega. Tradicionalno ga preživimo v krogu ožjih družinskih članov, ob delanju jaslic in molitvi ter krašenju božične smrečice. Pokadimo in pokropimo tudi domače ognjišče

Polnočnice so bile tudi letos kakor običajno, ob 16.30 v Domu starejših občanov v Ljutomeru in prav tako v Stročji vasi. Ob 19. uri je bila otroška polnočnica in ob 24. uri še slovesna polnočnica. Pred polnočnico ob 24.00 uri smo lahko prisluhnili božičnim pesmim, ki so nas še bolj pripravile na praznovanje Božičnih skrivnosti kot smo že vajeni. Začetek božičnic je bil ob 18.30 in ob 23.30 uri. Ob 18.30 je bila tudi krajša gledališka igrica z naslovom Jezusovo rojstvo, ki so jo pripravili otroci gledališke skupine Zvezdice, pod vodstvom mentorice Nuše Novak, v sodelovanju s pevci otroškega pevskega zbora Kresnički in vokalne skupine Luč, pod vodstvom Helene Vrbančič.

34 otrok je s predstavo o svetopisemskem izročilo Jezusovega rojstva, na čaroben način pričaralo skrivnost Svetega večera in nam tako polepšalo prazničen večer.

Po božičnici je sledila slavnostna otroška polnočna maša, katero je daroval kaplan Zoran Car, v somaševanju župnika Andreja Zrima in msgr. Izidorja Veleberija. Skozi sveto mašo so nas s svojimi angelskimi glasovi razveseljevali Kresnički in vokalna skupina Luč. Ob koncu polnočnice pa je v soju božičnih lučk zadonela še božična pesem Sveta noč, ki že 190 let združuje ljudi po vsem svetu.

Posebno mesto v cerkvi in seveda tudi v naših srcih, so na ta dan predstavljale jaslice, ki so jih postavili mladi pod vodstvom Jožeta Paniča. Pred ali po sveti polnočnici smo si jih lahko tudi ogledali in počastili novorojenega Odrešenika. Nato pa smo ponesli lučko miru iz Betlehema v svoj dom in z njo ponesli mir in veselje v družinsko ognjišče.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje