Praznik sv. Janeza - Koledovanje

Po vaseh so obiskali vsako hišo, v mestu pa samo tiste, ki so se predhodno prijavili

Nuša Novak, nedelja, 28. december 2014 ob 23:46
Koledovanje v Ljutomeru

Koledovanje v Ljutomeru

Koledniki so naše domove in družine v Ljutomeru in okoliških vaseh, obiskali v soboto, 27. decembra, na praznik sv. Janeza, apostola in evangelista. Po vaseh so obiskali vsako hišo, v mestu pa samo tiste, ki so se predhodno prijavili. Voditelji kolednikov so se srečali že v torek 16. 12., po večerni sveti maši, da so pripravili vse potrebno. Na praznik sv. Janeza so se zbrali vsi koledniki in voditelji pri sveti maši ob 8. uri, da so prejeli blagoslov, opravili skupni zajtrk in tako odšli po vaseh.

Za zaključek se bodo vsi koledniki zbrali na praznik svetih treh kraljev, pri večerni sveti maši. Koledniki so ob obisku podarili tudi župnijski koledar z župnijskim dogajanjem v letu 2015. Svoj dar so občani prispevali za župnijske potrebe, v glavnem pa je dar namenjen za misijone. Škofijsko srečanje kolednikov pa bo v soboto, 10. januarja, ob 10. uri v Bakovcih.

Na praznik sv. Janeza, je pri vseh svetih mašah potekal blagoslov vina.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje