Bodimo prijazni do hišnih prijateljev

Pomoč za brezdomne in pomoči potrebne živali

Filip Matko, ponedeljek, 29. december 2014 ob 08:49
Stojnica Društva za zaščito živali Pomurja

Stojnica Društva za zaščito živali Pomurja

V času prednovoletnih praznikov, kot tudi na sam silvestrski večer in novo leto, bo v zraku videti veliko lučk od umetne svetlobe različnih raket. Ob tem bo tudi veliko pokanja s petardami in drugimi pirotehničnimi sredstvi, kar škoduje tako ušesom človeka, kot tudi živalim, ki nas spremljajo kot hišni prijatelji. Veliko živali v teh dneh celo zapusti svoj dom, ker se zaradi panike ob pokanju petard prestrašijo ter ob iskanju primernega skrivališča izgubijo v okolici.

Društvo za zaščito živali Pomurja opozarja na vse to z različnimi akcijami in ena od njih je v obliki propagandnih stojnic, ki jih lahko v teh dneh srečamo v večjih nakupovalnih središčih. Seveda pa ima ob tem vsak možnost polepšati mrzle dni lačnim in zapuščenim živalim v obliki prostovoljnega prispevka ob takšni stojnici, kjer zbirajo hrano za muce in druge brezdomne živali, ki jim je potrebna pomoč.

Prostovoljki Društva za zaščito živali Pomurja, Marija in Tjaša, sta tovrstno propagandno stojnico postavili v preddverju supermarketa Mercator v Radencih in verjamemo lahko, da sta dobro opravili svoje delo: ne samo, da sta zbrali precej prostovoljnih prispevkov v denarju ali kar v obliki donirane hrane za živali, pač pa tudi, da sta uspeli marsikoga prepričati, da bo v prazničnih dneh uporabil manj pirotehničnih sredstev ali pa sploh ne. Imeli sta tudi društveni novi koledar za leto 2015, za vse, ki ju niste obiskali ob stojnici pa lahko prispevke za brezdomne živali, pa sta dosegljivi preko e-maila (info@dzzpomurja.si) ali telefona: 070/579-212 ali 031/528-396.


Več v Kultura in izobraževanje