Sprejem novih ministrantov v župniji Ljutomer

Ministrantov in ministrantk je v župnijski cerkvi iz leta v leto vedno več

Nuša Novak, petek, 2. januar 2015 ob 09:09
Sprejem novih ministrantov

Sprejem novih ministrantov

V nedeljo, 21. decembra, na četrto adventno nedeljo, so v ljutomerski župniji pri deseti sveti maši, slovesno med ministrantske vrste sprejeli nove članice in člane, kateri so se že nekaj časa vestno pripravljali na to pomembno službovanje.

Ministrantov in ministrantk je v župnijski cerkvi iz leta v leto vedno več, pripomorejo pa k boljšemu in uspešnejšemu delovanju župnijske Cerkve.

Župnik Andrej Zrim je že v samem začetku svete maše, razložil pomen ministrantske službe pri bogoslužju in posebej poudaril, da so ministranti v službi oltarja kot predstavniki celotnega župnijskega občestva ter da s kruhom in vinom prinašajo na oltar tudi vse molitve, prošnje in zahvale celotnega navzočega občestva. Zato je ministrantska služba pri bogoslužju zelo pomembna in za ministranta zahtevna in odgovorna naloga, ki jo opravlja pri bogoslužju.

Po pridigi je župnik najprej blagoslovil ministrantska oblačila, katere so letos oblekli kar štirje novi ministranti. Po kratkem obredu sprejetja novih »božjih pomočnikov«, so novi člani z duhovnikovim blagoslovom, postali del velike skupine ministrantov.


Več v Kultura in izobraževanje