Z osebnim vozilom zbil voznika kolesa z motorjem

Bodite še posebej previdni na cestah, saj po celotni državi sneži, sneg je moker in se oprijemlje cestišča

Prlekija-on.net, petek, 30. januar 2015 ob 14:51
Ceste so zasnežene

Ceste so zasnežene

V petek, 30. januarja, je okoli 13. ure na Gomili pri Kogu voznik z osebnim vozilom zbil voznika kolesa z motorjem. Pri nesreči so posredovali reševalci NMP Ormož, ki so poškodovanca prepeljali v ZD Ormož.

Okoli 13.30 je v Moškanjcih prišlo do trka dveh osebnih vozil. Reševalci NMP Ptuj, so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Ptuj.

Prometna nesreča se je zgodila tudi v naselju Ženjak okoli 12.30 ure, ko sta na regionalni cesti trčili osebni vozili. Posredovali so mariborski poklicni gasilci in gasilci PGD Benedikt, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja v vozilih.

Prometna nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 25-letne voznice osebnega avtomobila iz območja Gornje Radgone. Omenjena voznica je trčila v osebni avtomobil 31-letne voznice iz območja Benedikta, katera je bila lahko telesno poškodovana, 25-letna povzročiteljica pa se je hudo telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor.

Previdno na cestah
V teh dneh bodite še posebej previdni na cestah, saj po celotni državi sneži, sneg je moker in se oprijemlje cestišča. Ker je vožnja pozimi in v zimskih razmerah še posebej zahtevna, razmere pa pogosto nepredvidljive, je vožnja s prilagojeno hitrostjo zato nujna. To pomeni, da voznik sme voziti počasneje od najvišje dovoljene hitrosti, ki je določena za posamezno vrsto ceste, saj mora pri vožnji vozila poleg omejitve upoštevati še razmere na cesti in svoje vozniške sposobnosti.


Več v Črna kronika