Bujta repa s prekmursko glasbeno zasedbo

Na koncertnem delu bodo nastopili Veški dečki, Jean Bačič Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi

Prlekija-on.net, petek, 27. februar 2015 ob 13:17
Bujta repa

Bujta repa

Klub prekmurskih študentov organizira že 58. Bujto repo, ki bo tokrat še posebej slavnostna, saj bodo prekmurski študenti obeležili že 80. obletnico delovanja. Bujta repa bo potekala v Festivalni dvorani v Ljubljani v sredo, 18. marca, ob 20:00 s tradicionalno večerjo, nadaljevala pa ob 22:00 s koncertnim delom, na katerem bodo nastopili Veški dečki, Jean Bačič Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

V okviru letošnje Bujte repe bo Klub prekmurskih študentov s premiero dokumentarnega filma o zgodovini delovanja študentov v Prekmurju obeležil 80. obletnico delovanja. Dogodek bo potekal še posebej slavnostno, in sicer v sredo, 18. marca 2015, v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Bujta repa se bo pričela ob 20:00 s tradicionalno večerjo z bujto repo in domačimi kolinami, v okviru katere bo predvajan kratek dokumentarni film, nadaljevala pa s koncertnim delom, ki ga vsako leto obišče čez 1200 mladih. Nastopili bodo Veški dečki, Jean Bačič Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Prodaja vstopnic se bo pričela predvidoma z začetkom meseca marca, vstopnice pa bo mogoče kupiti na sedežu Kluba prekmurskih študentov (prostori MIKK-a), na Pomurskem študentskem servisu ter v Festivalni dvorani v Ljubljani. Cena vstopnice za študente bo znašala 5 EUR, za neštudente 8 EUR, na dan dogodka pa bo enotna cena 10 EUR. V predprodaji bo mogoče kupiti tudi večerjo po enotni ceni 5 EUR. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota-Maribor-Ljubljana in nazaj.

Bujta repa je tradicionalni dogodek v organizaciji Kluba prekmurskih študentov, na katerem se zberejo prekmurski študenti, gospodarstveniki, politiki ter drugi gostje iz slovenskega in pomurskega javnega življenja. Po neuradnih podatkih je Bujta repa prvič zaživela pred 58. leti, kar jo označuje za eno najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, svojo popularnost pa vsako leto znova dokazuje z več kot 1200 obiskovalci.


Več v Družabno