Gozd se je od cvetočih pomladanskih velikih zvončkov obarval belo

Zvončki cvetijo od februarja do aprila in so eni izmed najbolj znanih znanilcev pomladi

Prlekija-on.net, torek, 3. marec 2015 ob 20:29
Polje pomladanskih velikih zvončkov v gozdu

Polje pomladanskih velikih zvončkov v gozdu

V začetku marca, ko so nas ogrele spomladanske temperature, posijalo pa je tudi toplo sonce, so se gozdna tla ponekod obarvala belo. Seveda ne zaradi snega, pač pa zaradi cvetenja zvončkov. Zvončki sicer cvetijo od februarja do aprila in so eni izmed najbolj znanih znanilcev pomladi.

A vremenska napoved za naslednje dni napoveduje pooblačitev. V sredo se bodo sredi dneva in popoldne pojavljale rahle padavine, ki se bodo zvečer nekoliko okrepile. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne pa od 5 do 10 stopinj C.

V noči na četrtek bo oblačno s padavinami, meja sneženja pa se bo spuščala in ponekod v južnih in jugovzhodnih krajih bo snežilo do nižin. V sredo in četrtek bo pihal okrepljen severni do severovzhodni veter. V petek bo sončno, v vzhodni Sloveniji bo občasno pretežno oblačno. Še bo vetrovno, veter pa bo oslabel v soboto, ko bo povečini jasno.

Spodaj si lahko ogledate cvetoče, predvsem pomladanske velike zvončke in tudi navadne male zvončke, ki so te dni pobelili gozdna tla v Kostanjevici.


Več v Narava