Večer ob vinu: ženska

Kulturno in izobraževalno društvo KELIH je organiziralo zanimiv dogodek

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2015 ob 10:19
Večer ob vinu

Večer ob vinu

V minulih dneh je bilo mnogo povedanega o ženskah. Povsod. Na radijskih valovih, na televiziji, pisalo se je na številnih spletnih straneh in portalih. In nenazadnje, zvrstilo se je kar precej dogodkov, katerih rdeča nit je bil dan žena.

Tudi Kulturno in izobraževalno društvo KELIH, čigar moto je »Širimo oko in duha na različna področja kulture in izobraževanja ter promoviramo Prlekijo in Slovenijo kot tradicionalno vinsko in kulinarično bogato deželo.«, je Večer ob vinu posvetilo ženski. Gre namreč za prvega v nizu Večerov ob vinu, ki se bodo zvrstili v tem letu. Ob vodeni degustaciji izbranih vin se bo vedno znova govorilo o vnaprej določeni temi. Tokrat torej o ženski.

Organizator je odlično povezal temo in vina: na dogodku so poskusili pet vin petih Vinskih kraljic Slovenije, od tega sta bili kar dve vini z Jeruzalemskih vinogradov. In aktualna Vinska kraljica Slovenije Sandra Vučko, Prlečka, je prisotne nagovorila. Seveda je sama predstavila svoje vino, vino Vinske kraljice Slovenije 2015. 

Sicer je bil dogodek sproščene narave, moderatorka mag. Tjaša Kos, tudi Vinska kraljica Slovenije 2002, je namreč ob zanimivih iztočnicah vsakokrat znova spretno povezala temo večera z aktivno vključitvijo prisotnih v pogovor z vini, ki so bila iz dveh vinorodnih dežel Slovenije.

Po besedah organizatorja je naključno nastala tudi nekoliko nenavadna dekoracija prostora, ki pa je izražala izjemno ženstvenost.


Več v Kultura in izobraževanje