S šopkom do src vseh žena, deklet in mater

Šopek nastopajočih je bil prav gotovo eden izmed najlepših podarjenih šopkov, katerega so prejele žene, dekleta in matere ob njihovem prazniku

Prlekija-on.net, nedelja, 15. marec 2015 ob 21:41
Prireditev Ta šopek je zate

Prireditev Ta šopek je zate

Mesec marec nekako velja za mesec, ko si žene, dekleta in matere zaslužijo prav posebno pozornost, za njihov trud in delo skozi leto, ki je včasih prekrito, zavrženo, manj spoštljivo in pozabljeno.

Prav v ta namen se v Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev že vrsto let trudijo in ohranjajo kulturno predstavo, z naslovom »Ta šopek je zate«. Predstava, ki je bila odlično izpeljana v soboto, 14. marca, v avli OŠ Gornja Radgona in je bila namenjena prav vsem ženam in materam ob praznovanju in počastitev mednarodnega praznika dneva žena, 8. marca, ter materinskega dneva, 25. marca, si je zaslužila prav poseben čustven pomen in odnos do nekoga, ki je še posebnega spoštovanja vreden. Najlepše trenutke so podarili prav najmlajši nastopajoči, ki so s svojim prisrčnim in iskrenim nastopom čustveno nagradili in otoplili srca svojim mamicam, očetom, babicam in dedkom. V predstavi katero sta vodili Brina Roškar in Lara Bratkovič so nastopali tamburaši Kulturnega društva »Peter Dajnko« Črešnjevci, Otroška folklorna skupina Kulturnega društva »Peter Dajnko« Črešnjevci, otroci iz Vrtca Manko Golar Gornja Radgona, enota Črešnjevci, učenci OŠ Gornja Radgona ter Otroška folklorna skupina OŠ Apače.

Ta šopek nastopajočih je bil prav gotovo eden izmed najlepših podarjenih šopkov, katerega so prejele žene, dekleta in matere ob njihovem prazniku. V njem se skrivajo najlepši cvetovi v življenju, cvetovi ljubezni, spoštovanja, dobrote, iskrenosti ter slovenske srčne kulture, čistosti in poštenosti.

Foto in tekst: Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje