Društvo Zvezdni otroci v Ljutomeru pripravlja dobrodelni koncert

Koncert bo v športni dvorani ŠIC Ljutomer od 19. ure naprej, na njem pa bo nastopila osrednja glasbena skupina Čudežna polja, pridih Dalmacije bo pričarala Klapa Puntamika iz Zadra

Prlekija-on.net, torek, 17. marec 2015 ob 16:25
Dobrodelni koncert

Dobrodelni koncert

Koncert odpade.
Društvo Zvezdni otroci, 26. aprila, v Ljutomeru pripravlja koncert z dobrodelno noto. Koncert bo v športni dvorani ŠIC Ljutomer od 19. ure naprej, na njem pa bo nastopila osrednja glasbena skupina Čudežna polja, pridih Dalmacije bo pričarala Klapa Puntamika iz Zadra, prireditev pa bo povezoval Miro V. Kodrič.

Nastopile bodo tudi Ivana Kovač, Manca Špik in Nika Zorjan ter gostje presenečenja. Prodajna mesta vstopnic v predprodaji: Eventim, bencinski servisi Petrol in Pošta Slovenije. cena v predprodaji je 13 evrov, na dan koncerta pa 16 evrov. Ves dobiček od prodaje bo šel na račun društva, od tam pa staršem otrok, ki bodo rabili zdravljenje v tujini. Za otroke do 7 let je vstop prost.

Pomagajo staršem otrok, ki potrebujejo zdravljenje v tujini
Društvo Zvezdni otroci je neprofitna organizacija, ki finančno pomaga staršem otrok, ki potrebujejo zdravljenje v tujini. Društvo se financira iz donacij, katere pa je v tem času težko zbirati, zato so se odločili, da organizirajo nekaj dobrodelnih prireditev in sredstva zberejo iz prodanih vstopnic. Ena od teh bo aprila v Ljutomeru.

Društvo je nastalo avgusta 2014, po tem, ko je Tea Senica, sedanja predsednica in ustanoviteljica društva, v Izraelu preživela tri tedne, zaradi hčerkine operacije na srcu. Med tem bivanjem je na lastni koži občutila, kako težko bi ji bilo sami s hčerko v tujini, tako daleč od doma. Društvo je torej namenjeno pomoči staršem otrok, ki potrebujejo zdravljenje v tujini in jim omogoči, da z otrokom na zdravljenje odpotuje tudi tretja oseba. Takoj po ustanovitvi so pomagali že tudi prvim staršem, ki so potovali z otrokom na srčno operacijo v Izrael. V mesecu oktobru je na pomoč društvu priskočil Sašo Kavaš, kateremu je društvo pomagalo ob potovanju hčerke prav tako na operacijo srca v Izrael in je postal pooblaščenec društva.

Preko društva zbirajo donacijska sredstva, s katerimi pomagajo staršem, ki potujejo s svojimi otroki v tujino. Pomagajo jim tako, da jim omogočijo nakup letalske karte za tretjo osebo, saj ZZZS krije stroške le za otroka in enega spremljevalca, ter da si lahko brez skrbi kupijo hrano, plačajo transport od letališča do bolnišnice in nazaj ter pokrijejo še druge stroške. Poleg tega je prisotnost tretje osebe zelo dobrodošla, saj se potem lahko starša menjujeta ob otroku in se s tem razbremenita, tako psihično kot fizično. Z zbranimi donacijami jim tako omogočijo lažje preživljanje že tako težkih preizkušenj.

Od koncerta v Ljutomeru bodo del sredstev namenili zdravljenju Denisa Krambergerja v ZDA.


Več v Družabno