Pomagajmo Denisu - v Ljutomeru dva dobrodelna dogodka

V Ljutomeru bosta dva dobrodelna dogodka za pomoč Denisu, 4. in 26. aprila

Prlekija-on.net, četrtek, 26. marec 2015 ob 17:40
Denis Kramberger

Denis Kramberger

Nekdanji filmski igralec, glasbenik, D.J., moderator, koproducent, podjetnik, šele 33-letni Denis Kramberger iz Gornje Radgone, je zbolel za hudo boleznijo, ki zahteva nujno operacijo v Združenih državah Amerike, za katero mora zbrati več kot 270.000 evrov.

Denis Kramberger je pred dvema letoma hudo zbolel. Sprva se je soočal z redkimi glavoboli, ki so z dneva v dan postajali vse hujši. Sledile so težave z mravljinčenjem leve strani obraza, nato težave z ravnotežjem, zaradi česar več ni mogel niti hoditi. Že na prvem resnejšem pregledu v bolnišnici so njegovo bolezen diagnosticirali kot tumor možganskega debla.

Po diagnozi tumorja je Denis oktobra 2013 zbolel še za pljučnico in pljučno embolijo, ki je jo je premagal in s pomočjo fizioterapije tudi shodil. Pričeli so zdravljenje s kemoterapijo, a se je njegovo zdravstveno stanje tako zelo poslabšalo, da je pristal na invalidskem vozičku in sčasoma postal skoraj negiben. Zaradi slabega zdravstvenega stanja so zdravniki jeseni 2014 ustavili kemoterapijo.

Denis je kot podjetnik zdravstveno zavarovan v sosednji Avstriji, zato je tam tudi potekalo večino dosedanjega zdravljenja. V avstrijskih bolnišnicah Bad Radkersburg, Gradec, Dunaj, Innsbruck in Fürstenfeld zdravniki niso uspeli najti rešitve, prav tako ne v švicarskih klinikah v Baslu in Zürichu, pomagati pa mu niso znali niti v Berlinu, kamor so ga novembra lani zdravniki napotili po drugo mnenje.

Letos januarja je Denis z ženo in materjo poletel še v Phoenix, kjer ga je, na eni najbolj priznanih institucij za tumorje, sprejel dr. Robert F. Spetzler, eden vodilnih zdravnikov s tega področja. Tam so že po prvem pregledu ugotovili, da so Denisove možnosti za ozdravitev zelo visoke (kar 95%), vendar je visoka tudi cena zdravljenja - okoli 270.000 evrov. Medtem ko avstrijska zdravstvena zavarovalnica preučuje možnosti za plačilo operacije in poznejšega zdravljenja, bo potrebno zbrati tudi veliko sredstev za spremstvo, ki ga zavarovalnica ne plačuje.

Po vrnitvi iz ZDA se je Denisovo zdravje poslabšalo, zato je pred časom bil na operaciji v Gradcu, kjer so mu vstavili sondo za hranjenje, trenutno pa je v bolnišnici v Fürstenfeldu, kjer čaka ali bo zbrano dovolj sredstev za nujno potrebno zdravljenje v ZDA.

Dva dobrodelna dogodka v Ljutomeru
V Ljutomeru bo 4. aprila v diskoteki Oxygen potekal dogodek, od katerega bodo celotni izkupiček namenili Denisu. Tudi koncert, ki bo 26. aprila v Ljutomeru, in ga pripravlja Društvo Zvezdni otroci, bo del sredstev namenil zdravljenju Denisa.

Denisu lahko pomagate z nakazili na TRR:
Račun Denis Kramberger
IBAN AT75 3800 0000 0630 5452
BIC RZSTAT2G
8130 Frohnleiten
Badgasse 11
Avstrija

In SMS donacijami (do 27.3.):
Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.


Več v Kultura in izobraževanje