V deželo ob Muri prihaja oviratlon

Dogodek bo imel tudi humanitarno noto, saj bodo en evro od vsake plačane prijavnine podarili v dober namen

Prlekija-on.net, torek, 24. marec 2015 ob 11:54
V Športnem društvu Oviratlon bodo po treh izjemno uspešnih oviratlonih na Pokljuki, 2. maja oviratlon premierno organizirali tudi v Murski Soboti, v okolici jezera Soboška kamenšnica. Športno dogajanje pa bodo v popoldansko-večernih urah nadgradili še s koncertom.

Oviratlon je v rekordnem času postal ena najbolj množično obiskanih rekreativnih prireditev pri nas. Prva izvedba na Pokljuki junija 2012 je privabila 760 oviratlonk in oviratloncev, naslednje leto so našteli 1480 izzivov željnih rekreativk in rekreativcev, lani več kot 2600. Pokljuka pa oviratloncev ne gosti le poleti, saj je Športno društvo Oviratlon idealne snežne razmere v osrčju pokljuških gozdov že tretje leto zapored izkoristilo za organizacijo zimske različice. Letošnje se je udeležilo skoraj 500 udeleženk in udeležencev.

Ovire bodo zmogli premagati vsi, ki so vsaj malo športno aktivni
Oviratlon v Murski Soboti pa bo zagotovo edinstven. Na Pokljuki, ki je del Triglavskega narodnega parka in s tem zavarovanega naravnega območja, vseh svojih idej doslej namreč niso mogli uresničiti, pri snovanju prekmurske preizkušnje pa so domišljiji prepustili prosto pot, zato bodo ovire še bolj atraktivne in adrenalinske. Na desetkilometrski progi bo 23 ovir, kar je največ doslej, bližina jezera Soboška kamenšnica pa je zagotovilo, da se bodo udeleženci soočili z izzivi, ki si jih doslej ni bilo mogoče niti predstavljati. Prekmurske ravnice, jezero in peščeni tereni bližnjega peskokopa namreč nudijo izvrstne pogoje, da bodo ovire na oviratlonu Murska Sobota še bolj atraktivne in adrenalinske.

Ob tem organizator poudarja, da bodo ovire in njihova zahtevnost tudi tokrat zasnovane na način, da jih bodo zmogli premagati vsi, ki so vsaj malo športno aktivni. In še sledeče je treba izpostaviti: pri oviratlonu bolj kot telesni napor in fizična moč štejejo prijateljstvo in sodelovanje udeležencev, ki si na progi priskočijo na pomoč. In ker je oviratlon netekmovalen, je ena redkih rekreativnih prireditev, ki so hkrati zabavne, dinamične in sproščene.

Po žuru na ovirah še žur s skupino Joške v'n
Oviratlon v Murski Soboti bo tudi zabavni plati dodal piko na i: za stopnjevanje dobre energije po uspešno premaganih ovirah bo popoldne skrbel DJ, v večernih urah pa bo dobro razpoloženje oviratlonk in oviratloncev ter njihovih navijačev zagotavljala skupina Joške v'n. Osrednji prireditveni prostor bo na območju Aerokluba Murska Sobota.

Boste sprejeli izziv?
Do nepozabnih prvomajskih praznikov vas torej loči le odgovor na vprašanje, ali ste iz pravega testa, da se podate na premierni preizkus fizičnih in psihičnih zmožnosti v Murski Soboti. Prijave zbirajo do 24. aprila 2015, prijavite pa se lahko tukaj. Dogodek bo imel tudi humanitarno noto, saj bodo en evro od vsake plačane prijavnine podarili v dober namen.

Spodaj si lahko ogledate tudi videoposnetke, eden je s poletnega oviratlona, drugi z letošnjega zimskega oviratlona. Oba sta potekala na Pokljuki.

Foto: Polona Avanzo (zimske), Veronika Savnik in Damjan Končar (poletne)


Več v Šport