Deset nagrad za stanovalke in stanovalce

V DOSOR-ju izvedena tradicionalna marčevska tombola

Filip Matko, sreda, 25. marec 2015 ob 09:48
Marčevska tombola v DOSOR-ju

Marčevska tombola v DOSOR-ju

Predzadnji torek v marcu so po 9. uri gospodinje in medicinske sestre v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, s posamičnih domskih oddelkov privedle in pripeljale stanovalke in stanovalce doma v večnamenski dnevni prostor oziroma domsko restavracijo. Tam jih je že čakala velika oglasna tombolska tabla s sto neoznačenimi številkami, pa tudi simbolična darilca so že bila pripravljena. Vsak je prejel tombolsko karto in barvni svinčnik za označevanje izžrebanih številk in ob 9.30 se je pričelo zares.

Bilo je to 24. marca dopoldne, ko je bila na vrsti tradicionalna tombola za stanovalke in stanovalce doma. Delovni terapevtki Andreja Čuk Singhateh in Anita Kranjec sta tokrat za tekmovalke in tekmovalce pripravili kar deset daril. Pri izvedbi tombolske igre je delovna terapevtka Anita imela na skrbi vrečko s številkami. Z njo se je »sprehodila« po restavraciji in posamezne stanovalke in stanovalci so izvlekli številke, ki jih je kot izžrebane delovna terapevtka Andreja označevala na veliki tombolski tabli. Vsak izmed tekmovalcev oziroma tekmovalk pa si je ob tem označeval izžrebane številke na svoji tombolski karti. Po dobrih 45-ih minutah je bil znan dobitnik prve nagrade.

Prvega simboličnega darilca se je veselila stanovalka Stanislava Rožman, ki ji je pri označevanju izžrebanih številk bila v pomoč gospodinja Stanka. Nagrajenki je bilo izročeno darilo in po dveh novoizžrebanih številkah se je z izpolnjeno tombolsko karto za dobitek javil stanovalec Jože Urankar. Njemu je sledila kot nagrajenka stanovalka Marija Rola, ki je doslej imela srečo skoraj na vseh tombolskih igrah. In tako se je z žrebanjem in razdeljevanjem simboličnih daril nadaljevalo (Adolf Rantaša, Hasan Macanović, Lidija Sitzenfrei, Branko Ločnikar...) vse do desetega dobitka. In tedaj je sledilo vabilo vsem k ponovni udeležbi na naslednji tomboli.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno