V Kopru se je predstavila Prlekija

V dveh dneh lepega sončnega vremena so obiskovalcem predstavili turistično ponudbo Prlekije, kulinariko in odlična prleška vina

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. marec 2015 ob 11:44
Prlekija se je predstavila v Kopru

Prlekija se je predstavila v Kopru

V soboto, 28. in nedeljo 29. marca, so se prleški turistični ponudniki na povabilo sekcije Turističnih ponudnikov Male Nedelje, ki deluje v okviru TD Mala Nedelja - Radoslavci predstavili na prireditvi »Prlekija se predstavi« v Taverni v Kopru. Na povabilo so se odzvali: Bioterme Mala Nedelja, Terme Banovci, Vino Škerget, LTO Prlekija Ljutomer, TK Dervarič, TK Vrbnjak in TD Mala Nedelja - Radoslavci.

V dveh dneh lepega sončnega vremena so obiskovalcem predstavili turistično ponudbo Prlekije, kulinariko in odlična prleška vina. Ponudniki so ponujali prleško gibanico, kvasenico, meso iz tünke, salame, klobase, sokove, olja, žgane pijače, sortna vina, ... manjkal ni niti bograč in prekmurska gibanica.

Obiskovalci so bili navdušeni nad ponudbo Prlekije, saj nekateri še sploh ne poznajo naših krajev. Ob koncu prireditve so izmed obiskovalcev izžrebali še deset lepih nagrad, ki so jih prispevali ponudniki. In kot je med njimi bilo slišati, je edino škoda, da se na povabilo ni odzvalo še več prleških ponudnikov, saj bi bila tako predstavitev Prlekije še bolj pestra.


Več v Kultura in izobraževanje