Od 7. do 26. aprila popolna zapora Kolodvorske ulice pri gradnji nadvoza

V času omenjenih del bo zapora ustrezno označena z vertikalno prometno signalizacijo, promet bo potekal dvosmerno

Prlekija-on.net, torek, 31. marec 2015 ob 11:301
Gradnja nadvoza v Ljutomeru

Gradnja nadvoza v Ljutomeru

V Ljutomeru od lanskega maja gradijo nadvoz in podvoz, ki se gradita preko oz. pod železniško progo. Gradnja poteka v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah.

Promet je že od začetka gradenj tam oviran in pri podvozu na Jeruzalemski cesti poteka izmenično enosmerno, pri nadvozu pa je urejen obvoz, ki iz Kolodvorske ulice poteka preko Soboške in Babinske ceste. Zastoji so tukaj sicer nastajali že prej zaradi zapornic čez železniško progo, ki jih bosta nadvoz in podvoz sedaj odpravila, zaradi trenutnih ureditev obvozov in polovičnih zapor pa seveda tukaj še dodatno nastajajo zastoji in daljše kolone.

Popolna zapora od 7. do 26. aprila
Za potrebe dokončanja nadvoza in priključitve na obstoječo cesto, pa bo sedaj potrebna popolna zapora, tako da obstoječi obvoz ne bo več prevozen. O zapori je bilo že govora na 3. redni seji OS (v videu od 6:50 do 8:48). Popolna zapora je sprva bila predvidena že marca, a na sestanku med občino in investitorjem, Ministrstvom za infrastrukturo, Direkcije RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, takrat občina ni dala soglasja za popolno zaporo in so si za razmislek vzeli še nekaj časa.

Na občini so želeli, da bi promet potekal izmenično enosmerno po sedanji obvoznici, a to naj ne bi bilo mogoče zaradi tehnologije gradnje, podaljšalo pa bi tudi samo gradnjo. Na Direkciji RS za naložbe v javno železniško infrastrukturo so ob tem tudi pojasnili, da bodo dela končali do letošnjega poletja, popolna zapora ceste pa je najboljša rešitev, da se dela izvedejo kot je potrebno.

Danes smo tudi uradno prejeli sporočilo od izvajalca del SGP Pomgrad - Gradnje d.o.o., kjer vse udeležence v prometu obveščajo, da bo zaradi izgradnje priključka nadvoza nad železniško progo na regionalno cesto v Ljutomeru popolna zapora Kolodvorske ulice v Ljutomeru in sicer od 7. do 26. aprila 2015, od krožišča pri Molu do priključkov za kmetijski in gradbeni center.

V času popolne zapore bo urejen obvoz:
  • za tovorna vozila (1. slika - zelena barva): Ljutomer - Stročja vas - Razkrižje - Srednja Bistrica - Črenšovci - Beltinci - Lipovci - Križevci pri Ljutomeru - Ljutomer, v obe smeri
  • za osebna vozila (1. slika - modra barva): Ljutomer - Cezanjevci - Branoslavci - Grabe - Lukavci - Boreci in obratno
  • v času zapore bo spremenjen tudi potek obstoječe šolske poti

V času omenjenih del bo zapora ustrezno označena z vertikalno prometno signalizacijo, promet bo potekal dvosmerno. Vse udeležence v prometu naprošajo za upoštevanje postavljene prometne signalizacije.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij ter video gradnje nadvoza, čez katerega se bo kmalu po odpravi zapore možno že tudi zapeljati.


Več v Gospodarstvo