Velikonočno streljanje v Presiki pri Ljutomeru

Tradicionalno strelsko tekmovanje na velikonočni ponedeljek

Jože Žerdin, torek, 7. april 2015 ob 16:37
Velikonočno streljanje z malokalibrsko puško

Velikonočno streljanje z malokalibrsko puško

Strelsko društvo Rudar Presika pri Ljutomeru je 6. aprila, na velikonočni ponedeljek, organiziralo že tradicionalno strelsko člansko tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško. Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 30 strelcev.

V kategoriji člani do 50 let je zmagal Toni Križanič iz Stročje vasi, ki je zadel 85 krogov, drugo mesto je osvojil Bojan Pergar iz Pristave z 78 krogi, tretji pa je bil Stanko Dijak iz Ljutomera s 76 krogi. V kategoriji starejši člani nad 50 do 65 let, je z 71 zadetimi krogi zmagal Stanko Habjanič iz Veščice, drugi s 65 krogi je bil Vlado Ozmec iz Ilovcev, tretji pa s 60 krogi Branko Magdič iz Stare Ceste. V kategoriji veterani – nad 65 let je zmagal Blaž Zanjkovič z 62 krogi, drugo mesto je zasedel Jože Štiberc iz Gresovščaka, tretji pa je bil Jože Grnjak iz Rinčetove Grabe. Prvi trije uvrščeni v vsaki kategoriji so prejeli medalje.

Opravljena je bila tudi podelitev medalj za člansko tekmo, z dne 22. februarja, ko so se člani v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pomerili v streljanju z zračno puško. V članski kategoriji do petdeset let je z zračno puško slavil Toni Križanič, pred Brankom Habjaničem, tretji pa je bil Mario Sever. V kategoriji starejši člani je zmagal  Branko Magdič, drugo mesto je osvojil Stanko Habjanič, tretje pa Dušan Kosi. V kategoriji veterani je zmagal Jože Grnjak, drugi je bil Milan Bratinščak, tretji pa Blaž Zanjkovič.

Prvo srečanje na velikonočni ponedeljek je uvod v aktivnosti, oziroma začetek strelske sezone. Na srečanju so se tudi dogovorili za čistilno akcijo pri kateri bodo člani sodelovali in sicer 18. aprila. Po tekmovanju v ponedeljek so članom postregli tradicionalno strelsko kislo župo, ki jo je skuhal član Branko Rožman.


Več v Družabno