Seksi večerja kot popestritev spolnosti

V sklopu projekta Seksoslovje je v Mariboru potekal zanimiv in erotično obarvan ter začinjen večer

Bojan Sobočan, petek, 10. april 2015 ob 13:03
Vrhunec letošnjega dogodka je bila najbolj vroča sladica

Vrhunec letošnjega dogodka je bila najbolj vroča sladica

Kot vsako leto je tudi letos Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sklopu projekta poimenovanega Seksoslovje pripravila zanimiv in erotično obarvan ter začinjen večer. Kot je že običajno v Mariboru tovrstni dogodki pritegnejo zelo veliko zanimanja in pozornosti. Nič kaj drugače ni bilo letos, ko je bila dvorana na Štuku spet nabito polna. Dogodek je brezplačen in je namenjen širši javnosti z namenom izobraževanja in osveščanja širše javnosti o temah povezanih s spolnostjo ter razbijanjem tabujev.

Kljub temu, da je v javnosti mnenje, da smo Slovenci glede žgečkljivih in začinjenih tem, ter fetišev dokaj zaprti narod, pa tovrstni dogodki pričajo, da obstaja veliko zanimanja in interesa za to tematiko. Bistvo problema predstavlja dejstvo, da za to področje ni ustreznega izobraževanja ali institucije, ki bi poskrbela, da bi ljudje dobili prave informacije in pravo sliko, kajti spolnost in seks sta del človeka že vse od njegovega obstoja.

Rdeča nit letošnjega Seksoslovja je bila povezava med spolnostjo in kulinariko. V ta namen so povabili znane Slovence, ki so predstavili svoje poglede in mnenje o povezovanju kulinarike s spolnostjo ter zaupali tudi svoje izkušnje glede tega. Letošnjo idejno zasnovo je pripravil vodja projekta Jani Jovan skupaj s svojo ekipo.

Gostje letošnjega Seksoslovja, ki so se odprto pogovarjali o spolnosti in kulinariki ter delili svoje intimne trenutke z obiskovalci so bili Vesna Jarc (Seksologinja), Tea Perjet in Jani Jugovič (znani slovenski kuharski par iz šova Gostila išče šefa) ter Klemen Bučan (Voditelj Radia 1 in stand up komik).

Organizatorji so presenetili obiskovalce ob dobrodošlici z Lendavsko penino. Kulinarično pa so jih razvajali z odličnimi testeninami s tartufi, ki veljajo za zelo močan afrodiziak.

Za afrodiziak se šteje vse, kar naj bi spodbujalo in povečevalo spolno moč in željo po spolnosti. Kot je povedala Vesna, beseda Afrodiziak izhaja iz besede Afrodita, ki je bila boginja ljubezni. Nadalje je poudarila, da so lahko za vsakogar afrodiziak različne stvari. Tako kot hrana recimo: čokolada, jagode, fige, jegulje, začimbe, penisi določenih živali, kakor tudi vonji ali dišave, predmeti, sexy perilo ali tudi partner sam. Pomembno je le, da ugotovimo kaj je naš afrodiziak in kaj nam povečuje željo in spolno moč. Dodala je, da delovanje afrodiziakov ni znanstveno dokazano, ampak gre za psihološki učinek in to kar se dogaja v naši glavi.

Nadalje je povedala, da je seks, pa tudi ni tabu, je pa vsekakor nekaj lepega. Težko je govoriti o tem kaj je tabu in kaj ni, kaj je prav ali kaj ni prav, saj so za vsakega posameznika sprejemljive drugačne stvari. Poudarila je razliko, da so se včasih ljudje učili o seksu tako, da so opazovali živali kako to počnejo. Za razliko pa se danes mladina in vsi ostali učimo s pomočjo spleta in pornografije, kar verjetno ni najboljši pristop. Odigra pa vsekakor odločilno vlogo pri tem, kakšno sliko si posameznik ustvari o seksu. Njene izkušnje kažejo, da smo zaprti in da je problem pri parih, da se sploh ne pogovarjajo o spolnosti. Zaradi tega tudi niso zadovoljni v svojem odnosu in prej ali slej nastopijo težave. Po njenih podatkih je 90 odstotkov Slovencev nezadovoljnih s svojim spolnim življenjem, le 10 odstotkov naj bi bilo zadovoljnih. Kot pri vsaki stvari je najpomembnejša učinkovita komunikacija med partnerji.

Debata je tekla o številnih vidikih življenja, o spolnosti, seksu, pogledih na stvari, o družbi in družbenih normah, zvestobi in varanju, o njihovih izkušnjah ter tudi o ustrezni zaščiti.

Vrhunec letošnjega dogodka je bila najbolj vroča sladica, ki je bila postrežena na sexy dekletu v spodnjih hlačkah. Najbolj pogumni so se z največjim užitkom posladkali na vročem dekletu. Med slednimi je bilo sicer več fantov, ampak so se opogumila tudi dekleta. Mogoče pa bi organizatorji mogli poskrbeti še za moški model, tako da bi tudi punce lahko bolje prišle na svoj račun.

Dogodek je bil zelo zabaven in odlično sprejet pri obiskovalcih, tako da so takšni dogodki več kot dobrodošli. Pomembno je, da ima človek fantazijo in da si zna, predvsem pa upa narediti življenje zanimivo in polno uživati v njem.


Več v Družabno