Veržej tokrat premagal Triglav

Farmtech Veržej - Triglav Kranj 2:1 (1:0)

Prlekija-on.net, nedelja, 12. april 2015 ob 08:53
Farmtech Veržej - Triglav Kranj

Farmtech Veržej - Triglav Kranj

V 20. krogu 2. SNL, sta se ponovno srečala Farmtech Veržej in Triglav Kranj, ki sta tekmo na Čistini v Veržeju odigrala že za uvod v spomladanski del. Takrat je Triglav slavil z 2:0, tokrat pa je dogajanje na igrišču bilo precej drugačno in Veržej je zasluženo zmagal z 2:1.

Veržej je tekmo začel napadalno in že iz prve akcije povedel. V 6. minuti je podajo v kazenski prostor izkoristil Arpad Vaš ter premagal gostujočega vratarja Adnana Goluboviča. Gostje si v prvem polčasu niso priigrali resnih priložnosti, razen strela iz roba kazenskega prostora, ki pa ga niso izkoristili. Veržej pa je bil najbolj nevaren preko Vaša, ki je v prvem polčasu stresel še okvir vrat ter tik pred odmorom imel še lepo priložnost za povišanje vodstva, a je gostujoči vratar strel ubranil.

Edine slabše minute Veržeja so sledile na začetku drugega polčasa, ko so se nekoliko povlekli nazaj, gostje pa so si priigrali nekaj lepih priložnosti, ko so tudi dosegli izenačujoči zadetek. Veržej je žogo izgubil na sredini igrišča, sledila je akcija Triglava, ki jo je z lepim golom iz približno 20 metrov v 48. minuti zaključil Aleš Poplatnik. Žoga je v loku poletela preko domačega vratarja Mateja Andrejča, ki je bil nekoliko prekratek ter tik pod prečko končala v mreži. Veržej je po izenačenju ponovno vzpostavil ravnotežje na igrišču, oboji pa so si priigrali nekaj priložnosti, a so bili strelci v zaključku akcij nenatančni oz. sta vratarja dobro opravila svoje delo.

Odločitev je nato padla v zaključku tekme, ko je akcijo pričel razigrani Vaš, preigral nekaj gostujočih igralcev ter lepo podal na rob kazenskega prostora, kamor je utekel David Vinkovič ter v 88. minuti zabil zmagoviti gol za 2:1. Veržej je tako zasluženo zmagal in trenutno na lestvici zaseda 6. mesto z 28. točkami.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme in vse tri gole.

Farmtech Veržej - Triglav Kranj 2:1 (1:0)
200; Vaš 6., Vinkovič D. 88.; Poplatnik A. 48.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš, Lukač, Lotrič, Kouter, Trstenjak (67./Petek), Vinkovič M. (89./Gliha), Vaš, Kaučič (58./Mauko), Vinkovič D.; trener: Zlatko Gabor

Triglav Kranj: Golubovič, Zupančič, Poplatnik A., Krcić, Poplatnik M., Udovič (71./Križaj), Pihler, Šmit, Kuhar, Marijan, Bojić (62./Djukić); trener: Siniša Brkič

Ostale tekme:
Ankaran-Hrvatini - Šmartno 1928 3:1 (2:1)
TKK Tolmin - Roltek Dob 1:3 (1:2)
Šenčur - Aluminij 0:3 (0:2)
Dravinja Kostroj - Krško 4:2 (1:1)


Več v Šport