Popolna zapora bo odpravljena predčasno

Promet bo lahko po nadvozu stekel že v torek, 21. aprila

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. april 2015 ob 12:52
Nadvoz v Ljutomeru

Nadvoz v Ljutomeru

Popolna zapora Kolodvorske ulice pri gradnji nadvoza, ki je v Ljutomeru bila predvidena od 7. do 26. aprila, bo predčasno odpravljena. Promet bo tako lahko stekel po nadvozu že v torek, 21. aprila.

V Ljutomeru se od lanskega maja gradi nadvoz preko železniške proge. Gradnja poteka v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah. Zaradi izgradnje priključka nadvoza nad železniško progo na regionalno cesto v Ljutomeru je bila predvidena popolna zapora Kolodvorske ulice v Ljutomeru in sicer od 7. do 26. aprila 2015, vendar so zaradi ugodnih vremenskih razmer izvajalci lahko predčasno zaključili nujna dela in bo tako promet sproščen že v torek.

Z dovolilnicami mimo zapore
Je pa v preteklih dneh od popolne zapore naprej, bilo veliko govora o dovolilnicah, s katerimi je bilo možno zaporo zaobiti. Murales je namreč za svoje zaposlene in za nekatere iz bližnjih podjetij izdal okoli sto dovolilnic, s katerimi so se lahko zapeljali po njihovem "dvorišču" mimo zapore. Pri tem seveda ni ničesar spornega, a dovolilnice naj bi se medtem "namnožile", saj naj bi jih bilo enostavno ponarediti. Tako so se nekateri neupravičeno lahko zapori izognili, da jim ni bilo potrebno čez več kilometrski obvoz.

Zaradi tega je bila tam uvedena tudi kontrola policistov oz. občinskih redarjev, ki so skušali promet čez Muralesovo dvorišče pravilno regulirati. Kakorkoli že, nevšečnosti zaradi zapore bodo sedaj odpravljene, saj se bo v torek že možno zapeljati čez nadvoz.

V spodnji galeriji si lahko ogledate potek gradnje nadvoza, video pa prikazuje vožnjo tovornega vlaka pod nadvozom.


Več v Gospodarstvo