Prvo glasbeno duhovno srečanje za mlade družine v Murski Soboti

Družinski center Dlan je odprl svoje dlani za družine z otroki v murskosoboški škofiji

Jože Žerdin, torek, 21. april 2015 ob 19:56
Družinski center Dlan je pripravil prvo srečanje za mlade družine

Družinski center Dlan je pripravil prvo srečanje za mlade družine

V mesecu marcu je bil v okviru murskosoboške škofije ustanovljen Družinski center Dlan, katerega vrata so odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih, na Gregorčičevi 4 v Murski Soboti, ki bo v škofiji za vse župnije, širil in krepil vrednote družine, zakona in medgeneracijskih odnosov.

Družinski center Dlan, katerega vodja je mag. Mojca Magdič, bo odslej družinam in njihovim članom pomagal z različnimi programi in aktivnostmi, ki se bodo odvijale skozi celo leto. Rdeča nit dejavnosti Družinskega centra Dlan bo poleg programov med drugim skrb za izobraževanje in strokovna predavanja, interaktivne delavnice, pripravljala bo okrogle mize, družinsko glasbeno - duhovne dogodke, srečanje za aktivno preživljanje prostega časa družin in otrok, skrbela za osebno rast in učenje odnosov mladostnikov in mladostnic. Med ostalimi temami bo v ospredju postavljena vzgoja, starševstvo, partnerski in medgeneracijski odnosi, čustva, vzgoja k ljubezni in odgovornosti, zdrav in celoten pogled na telo in spolnost pri mladih. Tako je Družinski center Dlan v nedeljo, 19. aprila, v župnijskih prostorih pripravil prvo glasbeno duhovno srečanje za mlade družine, kjer so se zbrali otroci skupaj s svojimi starši, s poudarkom, da mali otroci rastejo skupaj s pesmijo in duhovnostjo, da posnemajo svoje starše.

Prvega srečanja se je udeležilo kar nekaj družin z malimi otroki iz pomurskih župnij, ki je tokrat imelo kar dva velika stebra in se je molitev izražala na drugačen način preko cerkvene pesmi, kajti na tak način se je bolj sproščeno slavilo Boga. V drugem delu pa sta se predstavila zakonca Tadeja in Klemen Vodovnik doma iz Oplotnice, zakonski par, ki sta poročena deset let, starša štirih otrok. V sproščenem pogovoru in razgovoru sta spregovorila o svojem dosedanjem zakonskem življenju ter bridki preizkušnji v zakonu. Dotaknila sta se teme in poudarila samo pomembnost molitve, kako naj zakonca en za drugega molita in kako naj gradita svoj odnos v zakonu in ljubezni. Ob tej priložnosti je bilo z raznimi animacijami poskrbljeno za otroke, za katere so poskrbele sestre Hčere Marije Pomočnice iz vrtca Lavra Murska Sobota.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje