Večer duhovnih misli, petja in glasbe v Veržeju

Literarni krožek iz DOSOR-ja na obisku v Marijanišču

Filip Matko, četrtek, 23. april 2015 ob 17:17
Literarni krožek iz DOSOR-ja na obisku v Veržeju

Literarni krožek iz DOSOR-ja na obisku v Veržeju

Po srečanju z mladim duhovnikom salezijancem, 4. marca v Domu starejših občanov Radenci, so se članice in člani DOSOR-jevega literarnega krožka, ki ga vodi Bea Baboš Logar, odločili, da avtorja številnih duhovnih misli, Gregorja Valiča, obiščejo kar v Marijanišču v Veržeju, kjer vodi salezijanski mladinski center. In ta obisk je bil opravljen v sredo, 22. aprila proti večeru.


Na dvorišču je udeležence tokratnega obiska sprejel duhovnik Mirko Rakovnik, ki je sam aktivni član DOSOR-jevega literarnega krožka, svoje goste pa najprej pospremil v kapelico Salezijanskega zavoda Veržej, kjer je oltar iz črnega marmorja, v prostoru so številne restavrirane duhovne podobe, pa tudi kip zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega. Sledil je spust v kletne prostore, kjer je poseben prostor namenjen degustaciji tenktur, tekočih izvlečkov iz različnih naravnih zelišč, ki pravzaprav delujejo kot neke vrste zdravilo oziroma kot zamenjava za običajne tablete.

In v osrednji dvorani je sledil večer duhovnih misli, petja in glasbe. Za uvod je zapel Otroški in mladinski pevski zbor Harmonija Župnije Radenci, ki ga vodi Sanja Sovec, ob mladih pevkah in pevcih pa je za glasbeno spremljavo poskrbel še »bend«, ansambel mladih. Bea Baboš Logar je vodila razgovor kar z dvema avtorjema: avtorjem številnih duhovnih misli, ki so izšle že v petih knjižicah (zadnja knjižica z naslovom »Slovo«), salezijanskim duhovnikom Grego Valičem ter Tinetom Mlinaričem iz Dokležovja, pesnikom, esejistom, publicistom in etno-kulturnim aktivistom, ki ima za seboj pesniške zbirke: Dnika, Kana, Prebežniki, Zamenjave, Obiskovalci in Vretine dnik. Pogovor je bil v treh sklopih, vmes pa so številnemu občinstvu zapeli in zaigrali mladi.

Ob zaključku tokratnega bogatega večera duhovnih misli, petja in glasbe lahko pritrdimo 28. februarja letos zapisanemu izpod peresa Grege Valiča: »Če v svojem življenju ne vidiš smisla, to preprosto pomeni, dane gledaš dovolj naprej. Gledati moraš tako daleč, da vidiš nebesa. Ko jih boš videl, boš videl tudi smisel svojega življenja.«


Več v Kultura in izobraževanje