Mednarodna razstava in tekmovanje psov nemških ovčarjev v Bakovcih

Nemški ovčarji so se pokazali v vsej svoji lepoti in znanju

Jože Žerdin, sobota, 2. maj 2015 ob 18:52
Razstava in tekmovanje nemških ovčarjev

Razstava in tekmovanje nemških ovčarjev

Kinološko društvo Triglav Mali Bakovci je v soboto, 2. maja, na društvenem vadbišču za pse pripravilo 11. razstavo in tekmovanje nemških ovčarjev. Na razstavo in tekmovanje so prišli številni kinologi, ljubitelji nemškega ovčarja iz domovine in tujine. Rdeča nit je bila, da lastniki nemških ovčarjev pokažejo svoj napredek pri vzreji teh psov.

Po nekaj letih so v Malih Bakovcih pri Murski Soboti ponovno člani kinološkega društva Triglav Mali Bakovci, organizirali razstavo nemških ovčarjev. Tokrat se je predstavilo 54 gojiteljev nemških ovčarjev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Tekmovanje je potekalo v sedmih različnih skupinah, kjer je pse ocenjeval priznani vzrejni mojster Thomas Teubert iz Nemčije. Ocenjevala se je zgradba, gibanje in dlaka psa, pri čemer se pes ne sme bati, kajti nemški ovčar je praktično »univerzalen«.

Nemški ovčarji so predvsem družinski psi, čuvaji, tekmovalci, pes spremljevalec, reševalec pri potresih in odkrivanju ponesrečencev v ruševinah. Morda ne bi bilo napak, da bi ob kakšni priložnosti Uprava za zaščito in reševanje Murska Sobota pripravila vajo ali tekmovanje, kjer bi nemški ovčarji pokazali svoje znanje.

V okviru društva deluje 59 članov, ki gojijo nemške ovčarje. Ob ocenjevanju je vsak pes dobil medaljo, prvi trije pa so prejeli pokale in vrečo hrane. Ker kinološko društvo Triglav Mali Bakovci v Pomurju ni dobilo primernega prostora, so se odločili in bodo na Rogli, 6. junija pripravili mednarodno razstavo psov vseh pasem.


Več v Kultura in izobraževanje