Ljutomer povedel, nato prejel tri zadetke za sedmi poraz v sezoni

Avto Rajh Ljutomer - Turnišče 1:3 (1:2)

Prlekija-on.net, sobota, 2. maj 2015 ob 20:11
Avto Rajh Ljutomer - Turnišče

Avto Rajh Ljutomer - Turnišče

Ekipa Avto Rajh Ljutomer, se je v 21. krogu 3. SNL - vzhod, na domačem igrišču pomerila z ekipo Turnišča ter izgubila z 1:3. Ljutomer je povedel, a so gostje še do konca prvega polčasa prišli do vodstva.

V prvi polovici prvega polčasa so si oboji priigrali nekaj priložnosti, prvi gol pa je padel v 20. minuti. Za domače je zadel Luka Ciglarič, ki se je po podaji sam znašel pred gostujočim vratarjem. Domači vodstva niso držali dolgo, saj so že v 26. minuti v svojem kazenskem prostoru igrali z roko, tako da je sodnik pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Aleksander Horvat. Gostje pa se v prvem polčasu niso sprijaznili le z izenačenjem, ob koncu polčasa so dosegli še en zadetek. V 41. minuti je po prostem strelu z desne strani v kazenskem prostoru bil na pravem mestu Michael Jakšič, ki je podstavil nogo za vodstvo gostov z 1:2. Pred tem so domači zadeli vratnico.

Drugi polčas se je začel s pritiskom domačih na gostujoča vrata, a jim hitro izenačenje ni uspelo. Je pa uspelo gostom povišati vodstvo v 53. minuti, ko so domači izgubili žogo blizu svojega kazenskega prostora, do žoge je prišel Aleksander Koren, ki je "s prve" udaril žogo ter lepo zadel za 1:3. Domači vratar Samo Karlovčec je stal nekoliko iz vrat, tako da ga je žoga preletela in končala v mreži. Domači so do konca pritiskali, zapravili nekaj lepih priložnosti, a do spremembe izida ni več prišlo.

Tekma je bila na sporedu že ob 13. uri, prvi polčas je bil odigran v sončnem in vročem vremenu, v drugem polčasu pa je bilo oblačno in deževno. V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme in vse tri gole.

Avto Rajh Ljutomer - Turnišče 1:3 (1:2)
150; Ciglarič 20.; Horvat 26. (11-m), Jakšič 41., Koren 53.

Avto Rajh Ljutomer: Karlovčec, Bertalanič, Podgorelec (46./Kotnik), Piberčnik, Ciglarič, Munda (77./Jelen), Slana (60./Kardinar), Rakovec, Markovič, Panič; trener: Mario Hošpel

Turnišče: Lebar, Jakšič, Lutar, Tivadar, Horvat M., Horvat A. (49./Lutar), Mujdrica, Bunderla (86./Šemen), Recek, Koren Alek., Prša (46./Koren Aleš); trener: Goran Koveš

Ostale tekme:
ŠNK Bakovci - Čarda 2:1 (2:1)
Nafta 1903 - Grad 3:2 (0:1)
Črenšovci - ND Lušt Beltinci 0:7 (0:5)
Serdica Kl.Šinko - Bistrica 2:2 (1:1)
NŠ Mura - Odranci 4:3 (0:0)
Tromejnik G-Sukič - Rakičan Metropol Kav. 0:2 (0:0)


Več v Šport